Goražde i Tomislav sa tri komada ispratili goste kući

Utakmice prve lige FBiH

Goražde i Tomislav sa tri komada ispratili goste kući

E. Oštraković

Danas je odigrano nekoliko utakmica u okviru Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, u kojima su viđeni neki jako zanimljivi rezultati.

Goražde je ostvarilo ubjedljivu pobjedu na svom terenu protiv Rudara iz Kaknja, a konačan rezultat utakmice bio je 3:0 za domaću ekipu.

Dva brza gola postigli su domaći fudbaleri sredinom prvog poluvremena, a strijelci su bili Sinan Ramović i Dario Blagojević.

U 38. minuti bilo je 3:0, a strijelac je ponovo bio Dario Blagojević koji je upravo tada postavio konačan rezultat ove utakmice.

Tomislav je na svom terenu ostvario iznenađujuće veliku pobjedu protiv Gradine, a rezultat i na ovom susretu bio je 3:0.

Prvi gol viđen je u 20. minuti utakmice kada je Križanac pogodio za vodstvo Tomislava. Deset minuta kasnije bilo je 2:0. Strijelac je bio Ivan Mihalj.

Oglasi

Do kraja utakmice Tomislav je uspio postići još jedan gol, te su na kraju upisali uvjerljivu pobjedu protiv ekipe iz Srebrenika.

BFK Simm Bau i Stupčanica su podijelili bodove u utakmici gdje nije viđen niti jedan gol. Bod kojim će gosti dosta više biti zadovoljni.

Gsoti su u posljednjih nekoliko minuta imali igrača manje, ali su uspjeli da idrže, te su na kraju osvojili jako važan bod, a utakmica je završena rezultatom 0:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako je borba za prvo mjesto odavno završena jer je ekipu GOŠK-a praktično nemoguće stići, borba za opstanak će biti neizvjesna do kraja.

Mnogo ekipa nalazi se u borbi za ostanak u ligi, te je sigurno da nas do kraja sezone očekuje dosta dobrih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi