Prvi čovjek Juventusa objasnio kako su navijači ucjenjivali klub i zarađivali ogroman novac

Na kraju policija morala reagovati

Prvi čovjek Juventusa objasnio kako su navijači ucjenjivali klub i zarađivali ogroman novac

E. Čaušević

Italijanski mediji jučer su objavili da je policija uhapsila 12 navijača Juventusa koji su godinama ucjenjivali i reketirali italijanskog prvaka.

Naime, policija je nakon prijave čelnika Juventusa odlučila da napravi raciju i na kraju je uhapsila 12 navijača ovog kluba koji važe za vođe najvećih grupa ekipe iz Torina. Ova vijest je iznenadila pristalice Juventusa jer mnogi nisu znali o čemu se radi.

Međutim, iz policije su sinoć objasnili da je upravo Juventus prijavio ove navijače koji su godinama ucjenjivali i reketirali klub. Također, oni su optuženi i za pranje novca, te nasilje.

Sve ovo jutros je potvrdio i prvi čovjek Stare dame Andrea Agnelli. On je izjavio da je klub jednostavno morao reagovati jer su navijači ucjenjivali klub godinama kako će pjevati rasističke pjesme ukoliko ne dobiju besplatne karte za svoje grupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada bi dobili određen broj karti onda su iste prodavali ostalim navijačima i tako zarađivali veliku sumu novca. Ovo je šokiralo javnost jer niko nije ni sanjao da tako veliki klub protiv Juventusa ima takvih problema s navijačima.

"Juventus je morao reagovati i zaustaviti sve to. Ultrasi su ucjenjivali klub i prijetili su nam da će pjevati rasističke pjesme i praviti razne incidente ukoliko im ne budemo besplatno davali karte i to broj koji oni odrede. Nismo imali drugo rješenje i morali smo to zaustaviti. Nadati se da ovo neće izazvati negativan odnos prema klubu od strane ostalih vjernih navijača", izjavio je Agnelli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izzy
Balkan pun takvih
1 0
Medo-Brundo
sanjao da tako veliki klub protiv Juventusa ima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi