Prvo glupost Vladana Kovačevića, a onda se pretvorio u junaka u pobjedi Rakowa

Odbranio penal

Prvo glupost Vladana Kovačevića, a onda se pretvorio u junaka u pobjedi Rakowa

E. Oštraković

Nogometaši Rakowa pobijedili su Legnicu sa 1:0 u meču 12. kola poljske Ekstraklase.

Rakow je osmom pobjedom u prvenstvu izbio na prvo mjseto sa 26 bodova, dok Legia ima 24, a Plock i Pogon po 21 bod.

Iako je Legnica na samom dnu tabele i ima tek pet bodova, pokazala se danas kao jako nezgodan rival po Rakow, koji je teže nego što se to očekivalo upisao pobjedu.

Jedini pogodak postignut je još u drugoj minuti meča, kada je Lopez pogodio mrežu gostiju. Imao je Rakow mnoge šanse, neke stopostotne, ali više se rezultat nije promijenio.

Jedan od junaka Rakowa bio je bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević, koji je u 77. minuti odbranio penal i sačuvao tri boda svojoj ekipi.

Doduše, treba istaći da je sam Kovačević skrivio kazneni udarac nesmotrenom reakcijom, ali se iskupio na najbolji mogući način.

Bivši reprezentativac BiH briljira otkako je otišao u Poljsku, a ovog ljeta se povezivao sa mnogim klubovima, dok je najkonkretnija i najbliža njegovom dovođenju bila Benfica, mada se taj transfer na kraju nije ostvario.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Njegovoj prodaji nadaju se i na Koševu jer postoji klauzula u ugovoru prema kojoj će Bordo tim inkasirati određeni postotak od buduće prodaje.

Top Komentari

Fixa
Koga zanima ovaj srbin?
2 5
SarajFK
Najbolji BH golman! 5 klasa iznad svih ostalih zajedno!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi