PSG dogovorio transfer tinedjžerskog čuda
FOTO: EPA

Poznata je i cifra

PSG dogovorio transfer tinedjžerskog čuda

H. Zilić

PSG je itekako aktivan ove zime, a u samo dva dana zapikali su dva transfera iz Brazila i realizacije se uskoro očekuju, čime će PSG iznenađujuće imati aktivan zimski prelazni rok.

Prinčevi su jučer odlučili da krenu u završen pregovore sa defanzivcem Sao Paula Lucasom Beraldom.

Ukupno je ove sezone upisao 48 nastupa za Sao Paulo u svim takmičenjima, te je postigao jedan pogodak i to u brazilskoj Seriji A.

Treba dodati da je on dijete Piracicabe iz koje je u januaru 2020. godine stigao u Sao Paulo.

Tu nije kraj, jutros dolaze nove vijesti iz prijestolnice Francuske.

Oglasi

PSG je napravio usmeni dogovor sa Corinthiansom oko transfera 18-godišnjeg veznjaka Gabriela Moscarda.

I ovaj transfer će PSG koštati 20 miliona plus dva miliona eura na bonuse, a cijelu priču potvrdio je i ugledni Fabrizio Romano.

Moscardo je u godini na izmaku odigrao 37 utakmica za Corinthians u svim takmičenjima i smatra se za ejdnog od najboljih brazilskih fudbalera u svojoj generaciji.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored PSG- za usluge ovog fudbalera zanimao se i Milan, kao i Arsenal, ali PSG je kraju bio konkretan u ponudi koja je zadovoljila čelnike Corinthiansa. Zvanično predstavljanje Moscarda u Parizu trebalo bi se desiti iza Nove godine.

Top Komentari

user1676286668
Novinari ne znaju napisat tinejdžer jbm Vam školu koju ste kupili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi