Utakmica konačno odigrana: PSG deklasirao Bašakšehir i izborio prvo mjesto u grupi

Neymar postigao hat-trick

Utakmica konačno odigrana: PSG deklasirao Bašakšehir i izborio prvo mjesto u grupi

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su na Parku prinčeva deklasirali Bašakšehir sa 5:1 i tako osigurali prvo mjesto u grupi pred osminu finala Lige prvaka.

Poznato je da se ova utakmica trebala odigrati sinoć, ali je prekinuta u 14. minuti kada je četvrti sudija na rasnoj osnovi vrijeđao Pierrea Weba. UEFA je promijenila sudije i pomjerila utakmicu za večeras.

PSG je bio apsolutni favorit u ovom okršaju i to su večeras itekako dokazali. Parižani nisu imali milosti prema turskom prvaku i na kraju su ih ispratili kući s pet golova.

Francuski tim do prednost je stigao u 21. minuti kada je fantastičan pogodak postigao Neymar. Isti igrač bio je u centru pažnje i u 38. minuti kada ga je Mbappe uposlio, a on je pogodio za 2:0.

PSG je do kraja prvog poluvremena uspio da postigne i treći gol. Sudija je svirao penal za domaće, a siguran s bijele tačke bio je Mbappe.

Već nakon pet minuta u drugom dijelu PSG je došao do 4:0. U centru pažnje ponovo je bio Neymar koji je sjajno pogodio i kompletirao hat-trick. Bašakšehir je sedam minuta kasnije došao do počasnog gola kojeg je postigao Topal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, posljednju riječ imali su igrači domaćeg tima. U centru pažnje našao se Mbappe koji je pogodio po drugi put na meču i postavio konačnih 5:1.

PSG je prvi u grupi H sa 12 bodova koliko ima i drugoplasirani Leipzig. U Evropsku ligu ide Manchester United, dok se Bašakšehir oprašta od Evrope za ovu sezonu.

Top Komentari

Uranija
Ove je veći rasizam nego sinoć...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti