PSG se protiv Napolija izvukao u posljednji čas, Liverpool pregazio Zvezdu
Publika je u Parizu mogla gledati sjajan meč u kojem je domaća ekipa uspjela doći do jednog boda u posljednji čas.

Liga prvaka, grupa C

PSG se protiv Napolija izvukao u posljednji čas, Liverpool pregazio Zvezdu

Fudbaleri PSG-a i Napolija podijelili su bodove u okviru 3. kola grupne faze Lige šampiona odigravši u Parizu 2:2, dok je Liverpool u istoj grupi C porazio Crvenu zvezdu na Anfieldu sa 4:0.

PSG i Napoli su igrali vrlo bitnu utakmicu kada je u pitanju konačan plasman na tabeli, a Napolitanci su do samog kraja imali prednost koju su ispustili u sudijskoj nadoknadi.

Prvi je na ovom susretu zaprijetio domaći tim i to već u 2. minuti preko Neymara, ali njegov udarac je izblokiran. Samo pet minuta kasnije PSG je ponovo bio u šansi, ali ovog puta Cavani nije uspio da pogodi. Nije prošlo dugo vremena, tačnije samo sedam minuta a PSG je ponovo zaprijetio i to preko Mbappea koji šutira pored gola. Tri minute kasnije nova šansa za domaće, ali Ospina brani pokušaj Cavanija.

Napoli uzvraća sredinom prvog dijela preko Mertensa koji pogađa prečku. Samo pet minuta nakon te šanse Napoli je poveo i to golom Callejona. Do kraja prvog dijela gosti su mogli povećati prednost, ali Insigne je slabo šutirao u 35. minuti. U prvoj minuti sudijske nadoknade nova šansa za goste, ali Insigne ovog puta šutira preko gola.

U nastavku meča PSG je igrao nešto bolje u prvom, a Napoli u drugom dijelu. Nakon što su se napromašivali Neymar i Meunier, Parižani su uspjeli da izjednače u 61. minuti kada je autogol postigao Mario Rui.

U drugom dijelu drugog poluvremena Napoli je bio daleko opasniji, a prvi put je zaprijetio preko Mertensa u 68. minuti, ali lopta odlazi pored gola. Ipak, samo devet minuta kasnije isti igrač koristi šansu i dovodi svoj tim ponovo u vodstvo. Do kraja je Napoli imao još dvije dobre prilike preko Mertensa i Milika, dok je PSG prijetio iz slobodnjaka preko Neymara, ali promjene rezultata nije bilo sve do samog finiša. U drugoj minuti sudijske nadoknade bod svom timu je donio Angel Di Maria fantastičnim golom.

U drugom večerašnjem meču iste grupe Liverpool je na Anfieldu pobijedio Crvenu zvezdu sa 4:0 iako nije odigrao Bog zna kako dobro. Strijelci za Redse su bili Firmino, dva puta Salah i jednom Mane s tim da je ovaj zadnji promašio jedan penal.

Kada govorimo o tabeli grupe C Liverpool je lider sa šest osvojenih bodova, dok Napoli ima pet, a PSG jedan manje. Zvezda je posljednja sa jednim bodom. U narednom kolu parovi su isti, ali domaćini različiti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Ja ne znam kako je Napoli izgubio protiv Zvezde bodove toi bi ga moglo kostati.
5 1
avatar
Jest je Di Maria zateg’o halal mu cufta za gol.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi