Pulišić priznao: Zvao sam Aubameyanga prije transfera u Chelsea

Amerikanac predstavljen u novom klubu

Pulišić priznao: Zvao sam Aubameyanga prije transfera u Chelsea

Američki fudbaler Christian Pulišić zvanično je predstavljen u Chelseaju.

Pulišić je stigao iz Borussije Dortmund za oko 70 miliona eura i vjerovatno će imati zadatak da u klubu zamijeni Edena Hazarda koji gotovo sigurno odlazi u Real Madrid.

Po dolasku u klub Pulišić je priznao da je kontaktirao Pierra-Emericka Aubameyanga da ga pita kakav je život u Londonu.

"Kada se pojavila mogućnost dolaska u Chelsea, kontaktirao sam ga (Aubameyanga). Iako je on prije godinu i pol prešao u Arsenal, ostali smo u kontaktu. Razgovarali smo stalno", kaže Pulišić za Evening Standard i dodaje:

"Pitao sam ga kako je u Londonu i slične stvari. Rekao mi je da je njemu vrlo lijepo. On je uvijek bio momak koji je volio život u velikim gradovima. Već mi je preporučio nekoliko mjesta da ih posjetim. S njim sam bio veliki prijatelj u vrijeme dok smo igrali za Dortmund. On je bio tamo kada sam prvi put ušao u prvi tim i pomogao mi je mnogo. Mnogo sam od njega naučio", kaže Pulišić.

Sve je to zbog novca: Chelsea na Pulišiću zarađuje stotine miliona funti

Rukovodstvo Chelseaja je jako dobro znalo šta radi kada su se odlučili za angažovanje Pulišića. Činjenica da imaju Amerikanca u timu u narednoj sezoni bi im mogla donijeti zaradu od preko 100 milion funti.

Naravno, sav novac će doći od novih sponzora. Američko tržište je zaista ogromno, Pulišić je magnet za privlačenje sponzora, pa će londonski tim imati itekako dobar profit.

Pulišić je trenutno sponzorskim ugovorom vezan za Gatorade i Hershey. Upravo je i rođen u gradu Hershey koji je poznat kao centar za proizvodnu čokolade u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ako se mladi Amerikanac još i dokaže u dresu Chelseaja, to će financijski biti isplativo i klubu, ali i njemu. Plavcima bi se otvorila nova tržišta u SAD-u, a Pulišić bi kroz sponzorstva mogao dobijati najmanje 20 miliona funti godišnje.

Declan Ahern, financijski konsultant, potvrdio je da bi zarada obje strane mogla biti ogromna.

"Chelsea bi mogao "otključati" veliko tržište dovođenjem Pulišića. On je atraktivan za sponzore, posebno u SAD-u. Teško je reći koliko će novca dobiti, ali rekao bih da će to biti desetine miliona funti svake godine za pet sezona", rekao je Ahern.

Prodaja dresova će donijeti dodatni novac Plavcima

Pored sponzorskih ugovora očekuje se i velika financijska dobit kroz prodaju dresova ovog mladog fudbalera.

"Izvjesno je da će prodati ogroman broj njegovih dresova, posebno u prvoj sezoni. Stiže kao veliko pojačanje i očekivanja su velika. Naravno, prodaja će zavisti od njegovih igara u ekipi. Brand Chelseaja u SAD-u će također narasti i imat će velike prihode od toga", istakao je Ahern.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mladi Pulišić je već sada velika zvijezda na društvenim mrežama. Na Instagramu ima 1.4 miliona pratitelja, gotovo 220.000 na Twitteru, te 210.000 na Facebooku.

Chelsea je također još ranije otvorio Twitter profil za područje SAD-a i za nekoliko mjeseci je skupio 36.000 pratitelja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ma.kako stotinu milijardu, malo je stotina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi