Vodio slavni tim, a nije znao ni imena igračima: "Uvjeren sam kako sam ostavio lijepe uspomene"

Quique Setien nakon otkaza

Vodio slavni tim, a nije znao ni imena igračima: "Uvjeren sam kako sam ostavio lijepe uspomene"

Midhat Šljivak

Quique Setien prvi je trener u španskoj La Ligi koji je dobio otkaz ove sezone. Iskusni 64-godišnji stručnjak uzeo je samo tri boda iz četiri utakmice s Villarrealom, pa je rukovodstvo Žute podmornice odlučilo da ga smijeni. Ipak, čini se kako su rezultati najmanje utjecali na otkaz jer španski mediji donose informaciju kako Setien nije znao imena ljudi s kojima radi.

Quique Setien dobio je otkaz u Villarrealu nakon četiri utakmice ove sezone. Žuta podmornica je uzela samo tri boda, a odnos između iskusnog trenera i ekipe bio je katastrofalan. Španski mediji navode da nekim od igrača nije znao ni imena i da je već na početku izgubio svlačionicu.

"Imao je problema s pamćenjem imena. Nije znao ko je Yeremy Pino i potom ga je nazivao Yeray. Pepe Reina je u jednom trenutku postao Miguel Reina, jer ga podsjeća na oca. Analitičar David Fuster je postao Raul Fuster", piše Relevo.

Nije Setien ni ranije imao neki naročito dobar odnos s igračima. Prošle sezone ih je tri sata držao zaključanim u svlačionici i svađao se s njima, ali je uspio okončati sezonu na klupi ovog tima.

Također, odbijao je sve zahtjeve igrača koji su stizali do njega. Tražili su da treninzi počinju nešto kasnije, ali iako bi obećao da će to učiniti, Setien bi ubrzo sve zaboravio i nastavio bi po starom.

Oglasi

Igračima je međutim bila 'puna kapa' Setiena. Očigledno za njega više nisu željeli igrati i na kraju je on platio cijenu loših nastupa na početku sezone pred koju je otpisao i Etienna Capouea jer je ovaj jednom zakasnio i po treneru je pokazao da je lijen.

Setien se oprostio od kluba pismom. Uvjeren je da je ostavio lijepe uspomene.

"Nikad nije lijepo biti otpušten, ali takva nam je profesija. Doživio sam još jedno lijepo životno iskustvo i imam još više iskustva. To će mi pomoći u narednim poslovima koje budem imao."

"Cilj mi je uvijek da ostavim dobar utisak. Uvjeren sam kako sam ostavio lijepe uspomene u klubu. Radio sam pošteno i zahvalan sam Villarrealu što mi je dao priliku da radim", rekao je Setien.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj stručnjak je prije Villarreala imao kratkotrajan boravak u Barceloni, odakle također nije otišao na lijep način, a u karijeri je pod poznatijih klubova vodio još Betis, Las Palmas i Lugo, gdje je proveo najduži period karijere.

Na klupi Villarreala odradio je 39 utakmica uz učinak od 18 pobjeda, 15 poraza i šest remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi