"Da si doveo Dybalu kad sam ti govorio, osvojio bi Seriju A"
Foto: EPA

Poruka za De Laurentiisa

"Da si doveo Dybalu kad sam ti govorio, osvojio bi Seriju A"

Paulo Dybala je nakon dva gola protiv Barcelone postao apsolutni hit u Evropi.

Sjajni Argentinac je prije nekoliko dana potpisao novi ugovor sa Juventusom do 2022. godine, ali malo je poznato da ga je Palermo nekada nudio Napoliju.

Tako barem tvrdi Maurizio Zamparini, donedavni predsjednik kluba sa Sicilije, koji je savjetovao predsjednika Napolija Aurelija De Laurentiisa da dovede Paula Dybalu dok ovaj još nije bio toliko poznat.

"Otkrio sam mnogo fudbalera iz Južne Amerike. Pastore i Cavani su moje otkriće, a evo sada i Dybala. Zamalo sam zaplakao kada sam gledao kako zabija dva gola Barceloni", započeo je Zamparini, te potom otkrio šta je poručio svom kolegi i prijatelju:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Poslao sam De Laurentiisu poruku u kojoj sam napisao: Da si doveo Dybalu kada sam ti to govorio, do sada bi osvojio Seriju A".

Paulo Dybala je 2015. godine napustio Palermo i potpisao za Juventus za 33,7 miliona eura, a danas je njegova cijena barem trostruko veća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi