Napoli ispunio oba velika Insigneova zahtjeva
Foto: EPA

Uskoro potpis novog ugovora

Napoli ispunio oba velika Insigneova zahtjeva

Italijanski mediji izvještavaju da  je ofanzivac Napolija Lorenzo Insigne postigao dogovor sa čelnicima svog kluba oko potpisivanja novog ugovora.

Insigne bi uskoro trebao staviti paraf na novi, petogodišnji ugovor koji bi ga za Napoli vezao do 2022. godine i po kojem bi zarađivao 4,1 milion eura, koliko je fudbaler i tražio.

Osim toga, Insigne je imao još jedan uvjet koji mu je ispunjen, a to je da u ugovoru ne bude otkupne klauzule.

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je želio ugraditi klauzulu od 100 miliona eura, koja bi bila veća čak i od nekadašnje Higuainove (90 miliona), ali od toga ipak neće biti ništa na zahtjev fudbalera i njegovog zastupnika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon što je Napoli ispunio obje velike Insigneove želje, ostalo je još da se ugovor potpiše i zvanično zaključi saradnja.

Lorenzo Insigne (25) igra svoju najbolju sezonu u karijeri i u dosadašnje 42 utakmice je postigao 16 golova uz 10 asistencija, a njegov ostanak u klubu će biti važan i zbog toga što je trenutno jedini rođeni Napolitanac u Sarrijevoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi