"Defrel će biti odlična zamjena za Edina"
Foto: EPA

Gregoire Defrel uskoro u Romi

"Defrel će biti odlična zamjena za Edina"

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Gregoire Defrel postaće uskoro član Rome.

Transfer između Sassuola i Rome je dogovoren i u narednim danima će 26-godišnji fudbaler postati član rimskog kluba.

Trener Vučice Eusebio Di Francesco smatra kako će Defrel biti idealna zamjena za Džeku. Bh. fudbaler će, očekivano, imati ulogu prvog napadača, a Francuz će šansu čekati s klupe.

"Defrel je odličan fudbaler. Smatram da je pravi igrač za nas i biće odlična alternativa za Edina. Također, može bez problema igrati s njim u vrhu napada", rekao je Di Francesco.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj duo je protekle dvije sezone radio u ekipi Sassuola i sigurno je kako će Di Francesco naći pravi način da ga uklopi u tim.

Defrel je u dresu Sassuola zabio 20 golova u 62 nastupa, a u karijeri je igrao još za Cesenu, Foggiju i Parmu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi