"Došlo je vrijeme i da Kipar ide na veliko takmičenje"

Kiparski igrači pucaju od samopouzdanja

"Došlo je vrijeme i da Kipar ide na veliko takmičenje"

Edmir Škorić

Reprezentacija Kipra ima priliku, baš kao i mi, da pobjedom izbori baraž.

Stoga će sutra navečer u Nikoziji na GSP stadionu biti dosta zanimljivo. Kiprani vjeruju da uz pomoć navijača mogu do slavlja.

"Pokazali smo da nešto želimo napraviti u ovoj grupi. Na pravom smo putu. Znali smo da nas čekaju dva finala, jedno smo dobili (Izrael) i sada smo fokusirani na BiH. Možemo slaviti, navijači će biti s nama i mi smo spremni", rekao je veznjak Kipra Marios Nicolaou.

Defanzivac APOEL-a, suigrač našeg Semira Štilića, Marios Antoniades također vjeruje u pobjedu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Želimo dati sve od sebe u utorak. Došlo je vrijeme da se Kipar plasira dalje, no moramo imati pun stadion i veliku podršku", rekao je on.

Kiparski klupski nogomet je itekako napredovao posljednjih godina, no reprezentacija još nije uspjela da ode na veliko takmičenje i nadamo se da neće ni ovaj put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.