Kipar želi da ide u baraž

Selektor Kipra: Daćemo sve od sebe, očekujemo dobru utakmicu

Edmir Škorić

Selekcija Kipra održala je danas press konferenciju pred utakmicu s BiH.

Bh. reprezentacija će sutra navečer pokušati da pobjedom ili možda remijem (u slučaju da se poklopi rezultat s utakmice u Belgiji) izbori baraž za plasman na EP u Francuskoj.

Kiprani su neočekivano slavili protiv Izraela u gostima i sada sa dosta optimizma dočekuju utakmicu.

"Čeka nas teška utakmica protiv ekipe koju poštujemo. Daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede, ali u fudbalu nije uvijek onako kako hoćemo. No, trudit ćemo se da sutra ostvarimo pobjedu. Osjećamo se kao porodica, poštujemo se međusobno. Želimo uz Božiju pomoć do pobjede. Očekujemo pun stadion, a nema ništa ljepše kada su tribine ispunjene. Navijači nam također mogu pomoći da slavimo", rekao je kapiten Kipra Makrides Konstantinos.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo jednu tešku utakmicu. Na početku sam rekao da je ovo teška grupa i bit će veoma teško. Igrači će sutra dati sve od sebe. Želimo dobru utakmicu i da bolji na kraju slavi. Mislim da će biti teška utakmica, ali smo ih dobili prošli put. Dobra su ekipa, ovdje dolaze po pobjedu, ali i nama treba pobjeda. Narod je uz nas od prvog dana. Publika nam mora pomoći u ovako teškim mečevima. Imamo dobre i kvalitetne igrače. Postali smo porodica, a ja sam postao lud za njima. Volim ove igrače, bili smo presretni nakon pobjede nad Izraelom. Ova ekipa može mnogo", kaže selektor Kipra Pambos Christodoulou, te dodaje:

"Džeko je rekao da ovdje dolaze po pobjedu i mislim da tako i treba da kaže jedan igrač. Želim im se najbolje, kao i nama. Niko nije vjerovao da može napraviti velike stvari".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.