"Džeko mora opravdati novac koji je Roma uložila u njega"

Nekadašnji napadč Rome Abel Balbo:

"Džeko mora opravdati novac koji je Roma uložila u njega"

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Rome Abel Balbo izjavio je da bh. fudbaler Edin Džeko mora opravdati novac koji je Vučica uložila u njega.

Balbo je u dresu Rome nastupao u dva navrata između 1993. i 2002. godine i u dresu Vučice odigrao je 174 utakmice i postigao je 78 golova. Nekadašnji igrač Rome komentarisao je dosadašnji dio sezone ove ekipe, a posebno se osvrnuo na partije Edina Džeke koji je pred početak sezone stigao u Rim.

"Edin je jedan od najplaćenijih u Romi i jednostavno zbog toga mora praviti razliku na terenu. Mora opravdati uloženi novac Rome. Ja znam da je on dobar igrač, ali ne igra onako kako smo očekivali. Kada nemate vjere u sebe onda se dešavaju često greške", rekao je Balbo.

On je dodao da se Džeko još uvijek nije prilagodio na Romu i italijanski fudbal zbog svog karaktera.

"U Wolfsburgu i Manchester Cityju stvari s bile dosta drugačije. Navijači Rome su očekivali da će u ovoj sezoni postići 20 golova i donijeti ovoj ekipi Scudetto. Očito da je pritisak dosta utjecao na njega", izjavio je Balbo, te dodao:

"On mora imati vjeru u sebe i više biti u kaznenom prostoru protivničke ekipe jer samo tako može dati gol. Mora početi zabijati važne golove za Romu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma danas u okviru 29. kola italijanske Serije A igra u gostima protiv Udinesea. Utakmica počinje u 15 sati, a Spalletti je najavio da će Džeko igrati od prve minute.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi