"Džeko može sve na terenu, pratim ga i učim od njega"
Foto: EPA

Gregoire Defrel hvali Edina

"Džeko može sve na terenu, pratim ga i učim od njega"

M. Šljivak

Gregoire Defrel ovoljetno je napadačko pojačanje Rome.

Francuski napadač je u redove rimskog tima stigao iz Sassuola gdje je protekle sezone  postigao 16 pogodaka u svim takmičenjima.

Sada je pred njim veliki izazov. Roma je mnogo veći klub od Sassuola, a 26-godišnji napadač je doveden kako bi pomogao reprezentativcu BiH Edinu Džeki u vrhu napada Vučice tokom duge i naporne sezone.

Defrel će u nekim utakmicama sigurno biti izbor u vrhu napada uz Edina, ali većinom će šansu čekati kao rezervni napadač.

Ipak, ovaj Francuz je spreman da sačeka šansu, a istakao je kako na treninzima posmatra Džeku i da uči od njega.

"Smatram da mogu dosta naučiti dosta od Edina. On je vrhunski igrač koji može napraviti apsolutno sve na terenu. Pomno ga pratim na treningu i učim od njega. On je za mene istinska inspiracija", rekao je Defrel.

Zadovoljstvo što je Defrel postao igrač Rome istakao je i sportski direktor ovog tima Monchi.

"Zahvalan sam Gregoireu što je došao u Romu. Za njega su bili zainteresovani mnogobrojni timovi iz Engleske, ali ih je on sve odbio i došao je kod nas. Želim mu sve najbolje i nadam se da će ispuniti naša očekivanja", istakao je Monchi.

Gregoire Defrel je prethodne dvije godine nosio dres Sassuola. Iako je po nacionalnosti Francuz, kompletnu karijeru je proveo u Italiji, a sve je počelo u ekipi Parme.

U ovom timu je odigrao samo jedan meč, a zatim je igrao još za Foggiju i Cesenu prije dolaska u Sassuolo.

Treba svakako istaći da će ovaj fudbaler u redovima rimskog kluba ponovo sarađivati s dosadašnjim trenerom Eusebijom Di Francescom, koji ga je vodio tokom protekle dvije godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi