"Luđak" preuzima Sampdoriju?
Foto: EPA

Italijanski klub traži nasljednika Waltera Zenge

"Luđak" preuzima Sampdoriju?

Adnan Beganović

Argentinski stručnjak Marcelo Bielsa jedan je od kandidata za preuzimanje Sampdorije,  javljaju italijanski mediji.

Nakon što su raskinuli saradnju sa Walterom Zengom, čelnici Sampdorije su krenuli u potragu za novim trenerom, ali do danas se još uvijek ne zna njegovo ime.

Povezuju se sa Sampdorijom, čije boje brani i naš reprezentativac Ervin Zukanović, mnogobrojni stručnjaci, a ako je vjerovati italijanskim medijima, od danas je Bielsa najveći favorit za preuizimanje užarene klupe ovog italijanskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Bielsa, čiji nadimak je "Luđak" početkom sezone je iznenada napustio Marseille, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri između ostalog je vodio Athletic, Espanyol i Velez, te argentinsku i čileansku reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.