"U konačnici moja je želja da PLBiH broji 10 klubova"

Josip Bevanda, član IO N/FSBiH:

"U konačnici moja je želja da PLBiH broji 10 klubova"

Član Izvršnog odbora N/FSBiH Josip Bevanda bio je itekako zadovoljan činjenicom da se prijedlog o skraćenju Premijer lige BiH usvojio, jer je upravo on bio jedan od predlagača ove ideje.

"Mislim da je u sportskom segmentu jedna historijska odluka i da će ona donijeti doprinos onome što bi trebalo biti, a to je svakako pomaganje infrastrukturi, proizvodnji kvalitetnijih igrača, da imamo porodice na sportskim borilištima i da ostvarimo što bolje sportske rezultate. U konačnici moja je želja da u Bosni i Hercegovini, tj. u njenom elitnom nogometnom rangu bude deset klubova", istakao je Bevanda, te dodao:

"Kao član povjerenstva ja sam presretan jer sam bio jedan od onih koji su zastupali ovaj prijedlog. I drago mi je da je Izvršni odbora prihvatio prijedlog na kojem su zajedno sa mnom radili gospoda Ljubojević i Peštalić".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.