"Žalimo za Pjanićem, bilo je nemoguće ubijediti ga"

Paul Philipp, predsjednik FS Luksemburga

"Žalimo za Pjanićem, bilo je nemoguće ubijediti ga"

Sutrašnja prijateljska utakmica između Luksemburga i BiH bit će posebna za Miralema Pjanića.

Bh. fudbaler je u prošlosti nastupao za omladinske selekcije Luksemburga i u tamošnjoj sportskoj javnosti i danas žale što se odlučio za BiH. Uoči utakmice povodom toga se oglasio i  predsjednik Fudbalskog saveza Luksemburga, Paul Phillip, koji ističe da je bilo nemoguće ubijediti Miralema Pjanića. 

"Prihvatili smo davno odluku. Bili smo razgovarali sa njegovim ocem i činili smo sve da ih ubijedimo da Miralem igra za Luksemburg, međutim nije išlo. I dalje žalimo, jer bi nam on bio od velike pomoći u našem putu prema naprijed", kazao je Paul Philipp u razgovoru za tamošnje medije. 

Na pitanje kako izbjeći novi slučaj "Pjanić", Philipp je odgovorio: 

"Iskreno, nema pravog rješenja. Mladi igrači moraju biti svjesni da igrati za Luksemburg nije hendikep u karijeri, jer bi Pjanić definitivno i sa igranjem za nas napravio veliku karijeru", zaključio je Philipp. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećanja radi, Pjanić je za omladinske selekcije Luksemburga zabilježio ukupno sedam nastupa i pritom postigao šest golova, a za BiH je debitovao 20. augusta 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi