Računica je jasna: Šta treba Chelseaju da izbori Ligu prvaka?

U fudbalu su se dešavala i veća čuda

Računica je jasna: Šta treba Chelseaju da izbori Ligu prvaka?

Teme:

Do kraja sezone u Premier ligi ostala su još dva kola, koja bi ipak mogla donijeti veliku neizvjesnost u vrhu iako se to nije činilo posljednjih nekoliko sedmica.

U jednom trenutku, Chelsea je bio gotovo otpisan u borbi za Ligu prvaka, ali je serijom od četiri uzastopne pobjede došao blizu četvrtog mjesta koje vodi u najelitnije takmičenje naredne sezone.

S druge strane, Liverpool je u posljednje četiri utakmice upisao samo jednu pobjedu (pet bodova), baš kao i Tottenham (četiri boda) i sada oba kluba strepe za svoje mjesto u TOP 4 koje se do jučer činilo sigurnim.

Liverpool je treći sa 72 boda iz 37 utakmica, Tottenham ima 72 a Chelsea 69 i londonski klubovi imaju utakmicu manje. U slučaju da Chelsea završi sezonu s istim brojem bodova kao Liverpool, Redsi će biti ispred zbog bolje gol razlike, što bi vjerovatno bio slučaj i ako budu u egalu sa Tottenhamom.

Međutim, Chelseajeva računica za plasman u Ligu prvaka je sasvim jasna.

Chelseaju je potrebno da Tottenham u posljednje dvije utakmice (Newcastle i Leicester, obje kod kuće) ne osvoji više od tri boda, ili da Liverpool u posljednjem kolu ne pobijedi Brighton na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uz to, Chelsea mora osvojiti maksimalnih šest bodova u duelima sa Huddersfieldom kod kuće i Newcastleom u gostima.

Naravno, Chelseajeva sudbina je uglavnom u tuđim rukama, ali lopta je okrugla... Dešavala su se i veća čuda u fudbalu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Guber
Ili ako Liverpool osvoji LP onda iz engleske idu 3 kluba plus Liverpool ispravite me ako nisam u pravu
2 6
Sanel Orucevic
Zaboraviliste ako liverpul uzme sampion ligu onda automatski ide 5 mjesto u kvalifikacije.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi