Legendarni napadač na ljeto je bez kluba: Šta slijedi?

Falcao mijenja sredinu

Legendarni napadač na ljeto je bez kluba: Šta slijedi?

Eldar Ganibegović

Kraj sezone se bliži, kao i ljetni prijelazni rok. U njemu će klub promijeniti legendarni kolumbijski napadač Radamel Falcao. Ili neće?

Nakon što je 2021. godine napustio Galatasaray, Radamel Falcao stigao je u Rayo Vallecano.

Nakon tri godine dolazi kraj avanture u ovom španskom prvoligašu i na ljeto će otići nakon što mu istekne ugovor.

Sada je poznato da od produžetka ugovora nema ništa, te ostaje da vidimo kakva će biti sudbina 38-godišnjeg napadača.

Rođen je u Santa Marti u Kolumbiji, ima i pasoš Venecuele, ali nikada nije nastupao ni u jednoj od ove dvije zemlje i možda je vrijeme za to.

Karijeru je počeo u River Plateu, a zatim igrao za Porto, Atletico Madrid, Monaco, Manchester United, Monaco, Chelsea i Galatu.

Oglasi

Teško je očekivati da će nastaviti igrati u Evropi, te je realno za očekivati odlazak preko bare. Vidjet ćemo u koji klub.

Kroz medije u Južnoj Americi provlači da bi mogao i okončati karijeru, no ta informacija još nije potvrđena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, za reprezentaciju Kolumbije nastupio je 105 puta i postigao 36 pogodaka.

U karijeri je osvojio veliki broj trofeja. Izdvajaju se trofeji Evropske lige s Portom i Atleticom, UEFA-in Superkup, španski kup, prvenstva Portugala, Argentine, Francuske...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi