Rade Bogdanović opet birljira: "Ovdje obični ćutuci uzimaju ozbiljne pare"

U svom stilu

Rade Bogdanović opet birljira: "Ovdje obični ćutuci uzimaju ozbiljne pare"

Edmir Škorić

Nekadašnji nogometaš Željezničara, koji je tri puta nastupio za bivšu reprezentaciju Jugoslavije, ponovo je analizirao aktuelna nogometna dešavanja i opet je u centru pažnje.

Bogdanović (53) svojevremeno je igrao i za Atletico Madrid i Werder Bremen, pa je bivši napadač iz Sarajeva svakako uvažen u regionu, ali njegove izjave često privlače veliku pozornost jer Rade obično kaže ono što misli bez ikakvog uvijanja.

Sada je komentarisao duel Manchester Cityja i Crvene zvezde u kojem je aktuelni prvak Evrope slavio s 3:1 nakon preokreta.

"Utakmica je bila izuzetno dobra. Uživao sam jer je Zvezda pokazala želju i htjenje da ostavi utisak protiv jednog kluba koji je 'krem de la krem', sa sjajnim pojedincima i trenerom. Naša očekivanja nisu bila velika, ali je Zvezda ostavila dobar utisak, iako je na trenutke djelovala smušeno", rekao je Bogdanović na televiziji "K1" i dodao:

"Bez obzira na to što je Zvezda postigla gol iz sjajne kontre, treba biti realan, golman nam je bio najbolji, a kada je tako, onda je to parkiran autobus ispred šesnaesterca. Jako je teško trčati za loptom, ne možete biti sve vrijeme maksimalno koncentrisani, a uostalom to je Manchester City".

Oglasi

Voditeljka je podsjetila Bogdanovića da Pep Guardiola raspolaže najskupljim timom u historiji.

"I Crvena zvezda ima najskuplji tim u svojoj historiji kad su u pitanju primanja igrača i obeštećenja, i to treba da napomenemo. Ali, takvo je tržište. Tamo imate kombinaciju englesko-arapskog kapitala".

Potom se osvrnuo na nedavni vikend i brojne sudijske greške na mečevima Superlige Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Mi ćemo biti prva zemlja koja je pobijedila VAR. Imate pet ljudi, deset očiju i neće da vide. To je ono što iritira", istakao je Bogdanović i nastavio:

"I pogledate ono sinoć - neuporedivo. Sljedeća utakmica protiv Young Boysa bi trebalo da pokaže dokle je tim stigao. Utakmicu kao sinoć Zvezda igra jednom ili nijednom u toku godine. Naši klubovi imaju problem jer nemaju jakih utakmica. A nikad više para nije bilo, ponekad kažem da mi je žao što ne igram sada. Ovde ozbiljni ćutuci uzimaju velike pare. Fudbalski ćutuci. Nikad više para nije bilo, ova država nikad nije davala više novca nego sad. Ja vam kažem, pa Zvezda ima najskuplji tim, Partizan da ne pričam...", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti