U studiju RTS-a svi čekaju šta će reći Rade Bogdanović, a o komentarima se ponovo priča

Ponovo je u centru pažnje

U studiju RTS-a svi čekaju šta će reći Rade Bogdanović, a o komentarima se ponovo priča

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije poražena je u Beogradu od Mađarske s 2:1 i protivničkoj selekciji je prepustila prvo mjesto u grupi. Tokom i nakon utakmice u centru pažnje ponovo je bio nekadašnji napadač Rade Bogdanović koji je postao prepoznatljiv po svom stilu komentarisanja utakmica, a ovog puta je uvrijedio Bugare, te mađarskog napadača Martina Adama.

Rade Bogdanović je ponovo imao zanimljive trenutke u studiju RTS-a tokom utakmice selekcije Srbije i Mađarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nekadašnji napadač poznat je po zanimljivom stilu komentarisanja utakmica. Ne štedi Bogdanović apsolutno nikog i uvijek govori poprilično emotivno.

Sinoć je međutim stigla i uvreda prema selekciji Bugarske koja je u grupi sa Srbijom. Bogdanović ih je nazavao 'raspalim Bugarima', a nakon meča i poraza Srbije od Mađara, govorio je o ovom duelu.

[twitter]https://twitter.com/tjjaana/status/1699856780925247732[/twitter]

Oglasi

"Bio sam iznenađen kada je trener uveo Adama, centarfora koji više liči kao da je došao iz 'Beton hale'. Igra u Južnoj Koreji i ima moju kilažu, a ja imam 108 kad zažmirim na jedno oko", komentarisao je Bogdanović mađarskog napadača Martina Adama, a potom je prešao na svoju selekciju.

"Naš način igre je dosta rizičan i lako nas svi čitaju. U ovom sistemu igre Mitrović i Vlahović ne mogu igrati zajedno. To se večeras vidjeli. Glavom garantujem da ne mogu", poruka je Radeta Bogdanovića.

Bogdanoviću su ranije i reprezentativci Srbije bili na tapetu. Često ih je znao žestoko kritikovati, a njegovi komentari su postatli veoma popularni širom regiona.

Podsjetimo, Rade Bogdanović je dijete sarajevskog Željezničara čije je redove napustio 1992. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Igrao je potom u Južnoj Koreji i Japanu, a potom 1997. godine slijedi povratak u Evropu i potpis za Atletico Madrid. Igrao je još za NAC Bredu, Werder i Arminiju iz Bielefelda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi