Nikad žešći napad na Bogdanovića: "Sarajlija se mangupira i soli pamet u mom Beogradu, ne volim ih!"

Kritike na račun analitičara

Nikad žešći napad na Bogdanovića: "Sarajlija se mangupira i soli pamet u mom Beogradu, ne volim ih!"

Admin Čaušević

Sarajlija Rade Bogdanović već duži period na sebe privlači pažnju u Srbiji analiziranjem utakmica na državnoj televiziji RTS. Ali izgleda da je nekim preko glave nekadašnjeg napadača te su mu uputili ozbiljne kritike. Uradio je to Dejan Anđuš poznati srpski novinar.

Bogdanović je tokom Evropskog prvenstva iznio niz njemu svojstvenih komentara na račun pojedinih igrača Srbije. Posebno se obrušio na Sergeja Milinković-Savića. I to se uopšte nije svidjelo Anđušu.

Ali nisu samo srpski igrači meta originalnih komentar. Ima tu mjesta i za strane. Posljednji na listi je Romelu Lukaku kojem su poništena tri gola odlukom VAR-a.

"Ja bih se vratio ponovo na ovog Lukakua, stvarno je u maleru čovjek. Jedino da zove Kangu i ovog njegovog vrača, pa da skinu neke čini, jer je nemoguće", kazao je Bogdanović.

Međutim, izgleda da je Anđušu preko glave Bogdanovića i njegovih komentara te je počeo prozivati ni manje ni više nego Sarajevo, prijestolnicu Bosne i Hercegovine.

Sarajlije su poznate po originalnom smislu za humor, a čini se da upravo to smeta poznatom srpskom novinaru te je udario na Bogdanovića.

Oglasi

"Slušao sam tog kritičara. Mislim ta sarajevska škola, pravo da ti kažem ne volim je u Beogradu. Ni te sarajevske fudbalere ni te sarajevske muzičare."

Dejan Anđuš žestoko napao Radeta Bogdanovića

"I da mi glume Sarajevo u Beogradu. Ja kao neko ko je odrastao u centru Beograda ne nasjedam na te fore", počeo je Anđuš.

Zatim je udario po navijačima Sarajeva i Željezničara, dva najveća i najpopularnija bh. kluba.

"Ti navijači Sarajeva i Želje ne treba da sole pamet u mom rodnom gradu gdje navijamo za reprezentaciju Srbije odnosno nekad Jugoslavije i Crvenu zvezdu i Partizan, od kada smo ovdje rođeni."

Oglasi

"To je jedno mangupiranje koje je suviše dozvoljeno i oni treba da idu u Sarajevo i da serviraju te priče i na njihovoj televiziji. To je sramota da to oni rade u Beogradu."

"Onda se neko od njih (Rade Bogdanović op. a.) obruši na jednog igrača i onda se o tome priča. Rade Bogdanović meni ometa praćenje prvenstva tim svojim pričama i onda on tako uzme nasumično jednog igrača."

"Kao da je meni problem da uzmem tako nekog. Kao prvo ja sam neko ko zna sve i ko se druži i sa fudbalskim menadžerima."

"Ja znam svakog tog igrača kakvo mu je kretanje, ko su mu roditelji, kakav mu je privatni život i kako mu je tekla karijera, ali nije riječ o tome", poručio je Anđuš.

Anđuš se prije nekoliko godina našao u centru pažnje nakon što je uhapšen zbog pokušaja da iznudi 30.000 eura od jednog srpskog biznismena. Na kraju je oslobođen optužbi.

Top Komentari

amircoralic
Koji si ti papak iako si rodjen u bg
5 0
Zulfikar
Cuj za sebe kaze da on sve i svakoga zna, ?.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi