Užasan početak godine za bh. reprezentativca: Klub mu igra meč za trofej, a on u trening kampu

Nije otputovao sa ekipom

Užasan početak godine za bh. reprezentativca: Klub mu igra meč za trofej, a on u trening kampu

Admin Čaušević

Mjesec mart je sve bliže, samim tim i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pa novi selektor Faruk Hadžibegić želi da mu najbolji igrači budu u optimalnoj formi za susret protiv direktnih rivala Islanda i Slovačke.

Hadžibegić je već počeo sa skautiranjem protivnika, a uskoro će krenuti u obilazak reprezentativaca te se uvjeriti na licu mjesta u kakvom stanju se nalaze.

Očekuje se da nositelji igre budu isti kao pod vodstvom Ivayla Peteva, međutim ne isključuje se i nova lica na prvom spisku kojeg će objaviti Hadžibegić.

Do marta je ostalo dovoljno vremena da svi igrači podignu formu, a oni povrijeđeni se oporave kao što je i slučaj sa veznjakom Milana, Radetom Krunićem.

Krunić je već neko vrijeme van stroja i za sada nema tačnih prognoza kada će ponovo na teren. Posljednji meč je odigrao još sredinom novembra.

Oglasi

Interesanto da Rossoneri sredinom sedmice igraju meč italijanskog Superkupa protiv Intera. Taj susret će se igrati u Rijadu.

Ekspedicija Milana je već doputovala u prijestolnicu Saudijske Arabije, dok je Krunić zajedno sa još nekim igračima ostao u trening kampu u Milanellu.

U Milanu su još ostali Ibrahimović, Maignan, Ballo-Toure i Florenzi, a jedini koji bi naknadno mogao otići da bodri svoje saigrače sa lica mjesta je Šveđanin bh. korijena.

Krunić je bio standardan i igrao redovno do Svjetskog prvenstva, skupio je ukupno 13 nastupa ove sezone, a onda je stigla nezgodna povreda.

Odustvo bh. veznjaka se osjeti i u igri Milana koji u 2023. godini uopšte ne blista te je sve dalje od odbrane Scudetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Selektor Hadžibegić se svakako nada da će se Fočak oporaviti na vrijeme te da će biti u konkurenciji za mečeve protiv Islanda u Zenici 23. marta te protiv Slovačke tri dana kasnije u Bratislavi.

Podsjećanja radi, u grupi sa BiH osim Slovačke i Islanda još se nalaze Portugal, Lihtenštajn i Luksemburg.

Top Komentari

Jugjesamojedan
nikad nije davao maksimum za reprezentaciju
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi