Rade Krunić jučer operisan, već sutra na terenu!
Odlični bh. veznjak je na kraju ostao u Empoliju, iako je na stolu imao nekoliko interesantnih ponuda. Biće važan kotač u igri svog tima u borbi za opstanak (Foto: EPA)

Operacija ruke prošla dobro

Rade Krunić jučer operisan, već sutra na terenu!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član italijanskog Empolija Rade Krunić uspješno je jučer operisan.

Krunić je u meču protiv Genoe odigranoj u ponedjeljak povrijedio ruku. Pukla mu je kost šake, te je morao na operaciju koja je odrađena jučer.

Sve je prošlo bez ikakvih komplikacija. Krunić je uspješno operisan u Firenci, a već će za vikend biti spreman za nastup protiv ekipe Chieva.

Naravno, bh. veznjak će imati zaštitu na ruci, ali će bez problema moći da odigra veoma važan meč protiv tima iz Verone.

Krunić je i ove sezone veoma važan igrač za Empoli. Standardan je u prvoj postavi, jedan je od glavnih igrača i u 18 odigrnih utakmica ove sezone ima učinak od tri gola i tri asistencije.

Mozzart Empoliju daje mnogo veće šanse za pobjedu. Kvota u Mozzartu na pobjedu ove ekipe je itekako dobra, ali ako vjerujete u Chievo možete zaraditi jako dobru svotu.

Rade Krunić bio meta mnogih ekipa, Empoli odbio ponude

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić u posljednje dvije sezone se konstantno povezuje sa odlaskom iz ekipe Empolija.

Sjajnim igrama u dresu ovog tima Krunić je privukao veliku pažnju na sebe, a posljednja ekipa koja se javila i koja je poslala ponudu je Genoa.

Ovaj tim je za 25-godišnjeg veznjaka ponudio cifru od šest miliona eura. Ta ponuda je od strane rukovodstva Empolija glatko odbijena, jer žele zaraditi više. Potom je ponuda povećana na osam miliona, ali odgovor je ponovo bio negativan.

Ovaj tim pred sve potencijalne kupce postavio cijenu od 10 miliona eura za bh. fudbalera, no za sada se ne nazire tim koji bi želio izdvojiti toliku cifru za Krunića.

Proteklog ljeta su navodno Sampdoria i Torino pokušavali realizovati Krunićev transfer iz Empolija, ali nisu uspjeli. Empoli je prošlog ljeta tražio minimalno osam miliona eura za Krunićev potpis, a nakon dobrih partija u polusezoni, cijena je porasla za dva miliona eura.

Također, Krunić se povezivao i sa Napolijem. Navodno je bh. veznjak bio velika želja nekadašnjeg trenera Maurizija Sarrija. Njegovim odlaskom sa klupe interes je splasnuo.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je proteklog ljeta bio jako blizu prelaska u Torino. Empoli je prihvatio ponudu od šest miliona eura i veznjaka iz Gane Afriyiea Acquaha, ali i ovaj dogovor je na kraju propao, pa je Krunić ostao u aktuelnom timu sa kojim je ugovorom vezan do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije dolaska u Empoli bh. veznjak je nosio dres čačanskog Borca, a igrao je još za Veronu i Donji Srem, a karijeru je počeo u FK Sutjeska Foča.

Kvote na za meč Empoli - Chievo u kladionici Mozzart pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi