Tako utučenog Edina Džeku ranije nismo vidjeli, "načeo" ga Kartal, pa dotukao rezultat meča

Kamerman je znao šta da snima na kraju

Tako utučenog Edina Džeku ranije nismo vidjeli, "načeo" ga Kartal, pa dotukao rezultat meča

Endin Čaušević

Fenerbahče je večeras žestoko razočarao svoje navijače jer je osvojio samo bod na svom terenu protiv Alanyaspora (2:2) u okviru 25. kola Superlige. U centru pažnje našao se Edin Džeko koji je zabio danas jedan pogodak, ali na kraju Dijamant uopšte nije bio raspoložen.

Fenerbahče je bio favorit danas i očekivalo se da će upisati nova tri boda, ali izabranici Ismaila Kartala su kiksali što će sigurno najviše obradovati njihovog ljutog rivala Galatasaray koji ima priliku da preuzme prvu poziciju na tabeli.

Večeras igračima Fenera ništa nije išlo od ruke jer je Alanyaspor kaznila sve greške i uspjela da neporažena napusti Sukru Saracoglu stadion.

Sve je nizbrdo za domaće krenulo već u 12. minuti kada je Augusto pogodio za vodstvo gostiju od 1:0. Ipak, Fener je početkom drugog poluvremena golovima Dušana Tadića i Edina Džeke došao do preokreta i činilo se da tri boda ostaju u Istanbulu.

Međutim, samo četiri minute nakon što je Džeko pogodio za 2:1 igrači Alanyaspora ponovo su šokirali navijače domaćeg tima.

Oglasi

U centru pažnje ponovo se našao Augusto koji je zabio gol za 2:2 i utišao Sukru Saracoglu stadion. Fener je pokušao svim silama u finišu meča da dođe do gola i pobjede, ali se na kraju Alanyaspor uspio da odbrani.

Zanimljivo da je Kartal i večeras kod rezultata 2:2 odlučio da iz igre izvede Džeku što je sve ponovo iznenadilo.

Džeko je u 86. minuti izašao s terena i bilo je jasno da bh. napadač nije zadovoljan takvom odlukom trenera, ali ovaj put to nije jasno dao do znanja kao prethodni.

I nakon utakmice kamera je snimila upravo bh. reprezentativca koji je sjedio na klupi kada je sudija svirao kraj i bilo je jasno koliko je Džeko razočaran zbog činjenice da Fenerbahče nije uspio da dođe do pobjede.

Oglasi

Taj detalj s kraja utakmice možete POGLEDATI OVDJE.

Fenerbahče je sada drugoplasirani na tabeli Superlige sa 64 boda i ima dva boda manje u odnosnu na lidera Galatasaray koj ije jučer na svom terenu sa 2:0 došao do pobjede protiv Bašakšehira.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U narednom 26. kolu turske Superlige Fenerbahče gostuje Rizesporu, dok Galatasaray ide u goste Ankaragucuu.

Džeko je prvi strijelac turske Superlige sa 17 golova, dok je iza njega Thiam iz Pendikspora za 14 pogodaka. Icardi se nalazi na trećem mjestu sa 13 postignutih golova nakon 25 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi