Ko god bude selektor glavobolja će mu biti Rade Krunić!

Čeka se nasljednik Mehe Kodre

Ko god bude selektor glavobolja će mu biti Rade Krunić!

Admin Čaušević

Oktobraski reprezentativni prozor je iza ugla, a ko god bude imenovan na funkciju selektora imat će određenih problema sa sastavljanjem spiska i nemoguće je prognozirati u kakvom sastavu će Zmajevi nastupiti protiv Portugala i Lihtenštajna.

Bosna i Hercegovina čeka na izbor Mehe Kodre koji je otišao sa selektorske pozicije jer nije ispunio uslove Komiteta za hitnost NFSBiH čiji su članovi prava enigma pošto se učestalo mijenjaju.

Nakon odbijenice Vahida Halilhodžića kao najveći kandidat trenutno kotira Slavo Milošević, dok određene struje prizivaju i Igora Štimca.

Bilo kako bilo, ko god bude imenovan za novog selektora imat će određenih problema sa sastavljanjem spiska za oktobarske mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Najveća glavobolja će svakako biti Rade Krunić koji se povrijedio u posljednjem meču Milana protiv Verona i čeka ga nekoliko sedmica pauze.

Oglasi

Stefano Pioli je već bio pripremio izmjenu, čekao se prvi prekid, ali je lopta bila predugo i igri, Krunićev mišić nije izdržao i stigla je povreda.

Fočak je odlično ušao u ovu sezonu, sasvim korektno je odigrao i mečeve protiv Islanda i Lihtenštajna, međutim sada mu je tijelo reklo "stop".

Osim za budućeg selektora povreda Krunića predstavlja i problem za Piolija pošto u rosteru ne postoji adekvatna zamjena za univerzalnog veznjaka.

Na spisku za oktobarske mečeve sigurno neće biti i Kenana Kodre koji se vjerovatno iz poštovanja prema ocu oprostio od dresa Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upitan je i status Anela Ahmedhožića koji je suspendovan od strane Saveza pošto se nije pojavio na septembarskom okupljanju zbog navodne povrede.

Zmajevi bi novog selektora trebali dobiti veoma brzo pošto su mečevi protiv Lihtenštajna i Portugala na programu 13. odnosno 16. oktobra, pa je i pozive igračima u klubove nephodno poslati što prije.

Top Komentari

.Ebo vam mater Savo Milosevic i Igor Stimac, sjasi Murta da uzjase Kurta, halo moglu li ja biti selektor reprezentacije BiH, je dotle je stanje doslo da gotovo svako biti selektor reprezentacije BiH, glavni rusitelj reprezentacije je Vico, jer on svakako ne voli Bosnu kao sto je ne voli ni Dodik, pa kako ce neko biti presjednik saveza ako ne voli Bosnu, ja vam 100% garantujem da ce cetalj Savo milosevic biti selektor jer to je Vicin adut u rusenju reprezentacije BiH, te za to Vico nije namjerno kontaktirao Vahu upravo zbog Save Milosevica u projektu rusenja reprezentacije BiH, je da Vico voli bosnu on bi kotaktirao Vahu.
3 1
Eh jaoj majko draga i ovaj sportsportba pocinje da me nervira, citiram ovu recenicu koju je sportsportba napisao u clanku: "Na spisku za oktobarske mečeve sigurno neće biti i Kenana Kodre koji se vjerovatno iz poštovanja prema ocu oprostio od dresa Zmajeva." Pa da Meho Kodro nije izabran za seleltora reprezentacije BiH, garant da Kenan Kodro ne bio ni na sirem spisku reprezentacije, to jest ne bi nikako bio pozvan, vec se je odavno pokazalo da Kenan Kodro ne zasluzuje poziv u reprezentaciji, da je on cist promasaj. Kenan Kodro zna dobro ko god da bude novi selektor, da on nece biti pozvan u reprezentacijiu, pa sad ko fol, bolje da ja njima dam otkaz prije nego oni daju meni.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi