Rade Krunić je djelimično ispisao Milanovu historiju na San Siru, Roberto Mancini je ljut zbog toga

Prvi put Rossoneri bez Italijana u prvih 11

Rade Krunić je djelimično ispisao Milanovu historiju na San Siru, Roberto Mancini je ljut zbog toga

E. Škorić

AC Milan jedan je od najvećih svjetskih klubova i suvišno je govoriti o njegovoj veličini i moći, ali i bogatoj tradiciji koja datira od davne 1899. godine.

Milan je 19 puta bio prvak Italije, istina mnogo manje puta nego li Juventus, ali je najuspješniji italijanski klub u evropskim okvirima sa čak sedam naslova Lige prvaka. Više ih je osvojio samo Real Madrid, koji ima čak 14 trofeja.

Kroz prošlost je na hiljade vrhunskih igrača nosilo dres Milana, ali po prvi put je sinoć ekipa zaigrala tako što od prve minute nije bilo nijednog Italijana.

Milan je na San Siru bio domaćin Salernitani, ali je neočekivano kiksao i odigrao samo 1:1 iako je bio veliki favorit.

Mnogi su odmah ustanovili da je "nešto čudno" u sastavu Rossonera. Među 11 nijednog Italijana, a tu su bila čak četvorica Francuza - Giroud, Hernandez, Maignan i Kalulu.

Potom Englez Tomori, Nijemac Thiaw, Belgijac Saelemaekers, Portugalac Leao, Španac Diaz, Alžirac Bennacer i reprezentativac BiH Rade Krunić.

Oglasi

Svi Milanovi Italijani bili su na klupi, a to su Calabria, Florenzi, Gabbia, Mirante, Pobega i Tonali.

Interesantno da ni gosti iz Salerna nisu imali puno Italijana, samo trojica u prvoj postavi.

Selektor Azzurra Roberto Mancini to smatra problemom.

“Ovo je problem koji postoji već neko vrijeme. Prigovaranje je beskorisno, moramo tražiti rješenja. To je razumljivo razočaravajuće jer imamo toliko dobrih italijanskih igrača, ali svaki klub i svaki trener donosi svoje izbore", kazao je Mancini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sam Mancini je 2015. izveo tim Intera bez Italijana za utakmicu s Palermom (1:1).

No, na kraju je Udinese postao rekorder po legionarskim udarnim postavama - imali su 9 takvih slučajeva u Seriji A. Za usporedbu: Inter - 8, Roma - 3, Napoli i Fiorentina - po 2, Bologna, Torino, Spezia i sada Milan - svaki po jedan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti