Radetu Kruniću iznenada se ukazuje šansa u jednoj od najvažnijih utakmica Milana

Reprezentativac BiH ima povjerenje Piolija

Radetu Kruniću iznenada se ukazuje šansa u jednoj od najvažnijih utakmica Milana

Edmir Škorić

Milan ima još devet utakmica u Seriji A i praktično svaka znači finale u borbi za Scudetto.

Zahvaljujući nekim slabijim izdanjima Intera u posljednje vrijeme, Milan je zasjeo na vrh tabele i ima sve u svojim nogama. Ima tri boda više od Napolija, te četiri više i utakmicu manje od trećeplasiranog Intera. Računica je nezahvalna, ali jasna - ako do kraja sve dobije, Milan je siguran prvak.

To izgleda skoro nemoguće, ali za početak, Rossoneri u subotu navečer moraju da dobiju slabašni Cagliari, koji će imati dodatni motiv jer se bori za opstanak, a i jer jednostavno u Italiji svi "mali" timovi žude za tim da skinu skalp velikanima.

Milan od početka sezone ima velikih problema s igračkim kadrom, a trener Stefano Pioli i pred gostovanje na Sardiniji ne može biti miran. Brahim Diaz je zadobio jučer jedan udarac i on je pod znakom pitanja, Daniel Maldini je prehlađen, dok je Sandro Tonali preskočio dva dana zbog prehlade.

Diaz i Tonali su među ključnim igračima Milana, ali barem jedan neće biti spreman za sutra, po svemu sudeći, a to će značiti da će reprezentativac BiH Rade Krunić ponovo dobiti šansu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krunić je neko koga Pioli izuzetno cijeni, daje mu često priliku, te ga koristi na više pozicija - kao centralnog veznog, po potrebi na lijevom krilu ili na poziciji polunapadača. Ovaj put lijevo krilo svakako pripada Rafaelu Leauu ili Anti Rebiću, tako da Kruniću ostaje da "popuni" ili mjesto Tonalija u veznom redu ili Diaza na poziciji 'desetke'.

Krunić je već sakupio 20 nastupa u Seriji A i ima jednu asistenciju. Na terenu je proveo ukupno 1095 minuta. Ima i četiri nastupa u Ligi prvaka te dva u Kupu Italije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Nije prvi zahvaljujući slabijim igrama Intera,&%$# Inter i navijača koji piše novinarski uradak,nego je prvi zahvaljujući svojoj dobroj seriji.Kad pišete post o Milanu pišite post o Milanu i njegovoj dobroj serirji,a ne zahvaljajući pukom slučaju,pošto u sezoni svi klubovi svijeta imaju up and downs,male krize,i doba bolje forme.Navijajte za kog hoćete,ali to radite u slobodno vrijeme.Zamisli molim te,neko je prvi poslije 29 kola ZAHVALJUJUĆI nekom drugom?!?!Ovo ostalo neću ni da čitam....sramota!
4 0
crnoicrveno
Milan ima utakmicu vise i 4 boda vise od Intera a ne manje cccc
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi