Huligan Trabzonspora treba vječno biti zahvalan zbog ono što je za njega uradio Rade Krunić

Reakcija bh. reprezentativca u centru pažnje

Huligan Trabzonspora treba vječno biti zahvalan zbog ono što je za njega uradio Rade Krunić

Endin Čaušević

Veliki skandal desio se sinoć na meču Trabzonspor - Fenerbahče kada su navijači domaćeg kluba utrčali na teren i krenuli u fizički obračun s igračima kluba iz Istanbula. U centru pažnje bio je Bright Osayi-Samuel koji se tukao s huliganima, a jedan od njih treba se zahvaliti Radetu Kruniću što ga je spasio.

Fenerbahče je u veoma zanimljivoj utakmici uspio da dođe do velike pobjede u borbi za titulu, a junak je bio Michy Batshuayi koji je u samom finišu zabio pogodak za 3:2 i tri boda ekipe iz Istanbula.

Međutim, sve to palo je u drugi plan zbog haosa koji se desio nakon što je sudija svirao kraj. Igrači Fenera slavili su pobjedu, a onda su navijači Trabzonspora utrčali na teren nakon čega je nastala ludnica.

Došlo je do fizičkog obračuna između navijača i pojedinih igrača gostujućeg tima, a najgore je prošao Dominik Livaković kojeg je jedan huligan udario šakom u glavu.

No, u centru pažnje našao se i Osayi-Samuel koji se nije prepao kada je vidio da navijači Trabzona trče prema njemu. Ostao je na terenu, te se potukao s nekoliko huligana koje uopšte nije štedio.

Oglasi

Prvi navijač koji je došao do igrača Fenerbahčea našao se upravo ispred Osayi-Samuela i iznenadio se kada je on krenuo na njega. Igrač gostiju je uspio jednim udarcem da nokautira tog huligana koji se treba zahvaliti Radetu Kruniću na onom što je uslijedio.

Krunić je bio pored svog saigrača kada je on krenuo u napad, te na svu sreću bh. reprezentativac je zaustavio Osayi-Samuela da zada još koji udarac huliganu dok je on ležao na terenu.

Bh. veznjak je sklonio svog saigrača iz tog duela i sigurno da je spasio huligana domaćeg tima da primi još koji udarac od igrača Fenerbahčea zbog čega on Kruniću itekako ima biti na čemu zahvalan.

[twitter]https://twitter.com/edindzekofeneri/status/1769474023862173779[/twitter]

Međutim, Osayi-Samuel se nije zaustavio na tome i samo nekoliko sekundi kasnije nokautirao je još jednog navijača, te nastavio fizički obračun s huliganima.

Oglasi

Nevjerovatna hrabrost igrača Fenera je bila ključna jer je Osayi-Samuel zaustavio navijača za kojeg se ispostavilo kasnije da je kod sebe imao nož, te je na svu sreću izbjegnuta tragedija.

Na kraju igrači Fenerbahčea uspjeli su da se povuku u tunel stadiona, a potom dođu do svlačionice gdje su burno proslavili veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, u četiri sata ujutro na aerodromu u Istanbulu dočekani su kao heroji od velikog broja navijača Fenerbahčea.

No, Džeko i Krunić se u Istanbulu neće dugo zadržavati jer se očekuje da već danas stignu u Sarajevo na okupljanje bh. reprezentacije pred meč protiv Ukrajine.

Top Komentari

user1691328699
Za kogs krunić radi?Trebo ga je Krunić opalit a ne ko ****ica nemoj nemoj. Bravo Samuele na hrabrosti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti