Hladan tuš: Petev ostao bez zvučnog imena za ključne mečeve

Liga nacija je u septembru

Hladan tuš: Petev ostao bez zvučnog imena za ključne mečeve

Admin Čaušević

Selektor BiH Ivaylo Petev vjerovatno obavlja posljednje pripreme prije nego što će objaviti spisak za ključne mečeve Lige nacija. 

Bosna i Hercegovina ima sve u svojim nogama uoči susreta sa Crnom Gorom i Rumunijom te je jako blizu promocije u Ligu A.

Petev bi spisak treboa objaviti početkom septembra, a danas je bugarski stručnjak primio jako lošu vijest iz Italije.

Naime, nezgodnu povredu zabio je Rade Krunić i kako sada stvari stoje neće biti u kombinacijama za septembarske mečeve.

Gazzetta dello Sport je objavila kako Fočaka čeka najkraće mjesec dana pauze i to zbog povrede butnog mišića.

Oglasi

Krunić je u susretima sa Rumunima i Crnogorcima trebao biti jedna od glavnih uzdanica, međutim trebalo bi se desiti čudo da zaigra.

Podsjećanja radi, Zmajevi će 23. septrembra u Zenici biti domaćini Crnoj Gori, a tri dana kasnije slijedi gostovanje u Bukureštu.

Za povrtak u Ligu A bh. reprezentaciji će biti dovoljna pobjeda nad Crnom Gorom pošto je vodeća na tabeli sa 8 bodova dva kola prije kraja. Crna Gora ima 7, Finska 4, a Rumunija tri boda.

Krunić produžuje s Milanom

Krunića već sada vide kao istinskog talismana Rossonera. To je postalo jasno nakon prvog susreta nove sezone kada je savladan Udinese sa 4:2.

Bh. veznjak je bio starter na tom susretu, a kada Fočak igra od prve minute Rossoneri bilježe odlične rezultate.

U šampionskoj sezoni Krunić je bio starter 15 puta. Milan je tada upisao čak 11 pobjeda, uz dva remija i dva poraza od kojih je jedan nezaslužen zbog sudijske greške. Bilo je to protiv Spezije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, trend pozitivnih rezultata nastavljen je i na startu nove sezone protiv Udinesea(4:2) pa i ne čudi zašto je direktor Paulo Maldini već odredio Krunićevu sudbinu.

Naime, Krunić će biti sljedeći koji će sjesti za pregovarački stol sa Maldinijem oko produženja ugovora koji ističe 2024. godine.

Top Komentari

King_Kenny
...ime zvucno ko moj prdez...kako igra u dresu reprezentacije bit ce pojacanje sto ga nema...igrac manje na terenu...dok se nije prodao trcao je ko navijen...sada seta kao Pjanke...
8 7
EmirEmir111
Jedino kljucno ime u reprezentaciji BiH je Edin Dzeko. Postoji jos dva-tri potencijala koji mogu u buducnosti nesto napraviti a ostalo su polu-amateri.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi