U Beogradu šute i mute - Turci ih raskrinkali u velikom poslu
Matheus Saldanha u akciji protiv Radničkog (Foto: AFP)

Postavljena cijena za Saldanhu

U Beogradu šute i mute - Turci ih raskrinkali u velikom poslu

Midhat Šljivak

Brazilski napadač iz redova FK Partizan Matheus Saldanha (24) nalazi se na meti Fenerbahčea, a turski mediji otkrivaju koliko je novca beogradski tim tražio za usluge ovog fudbalera - Cifra je čak 10 miliona eura.

Matheus Saldanha je odličnim igrama u dresu FK Partizan privukao veliku pažnju na sebe. Brazilski fudbaler ima ponude za odlazak, a turski mediji pišu o interesu Fenerbahčea za njegove usluge.

Međutim, iz Partizana poručuju kako Saldanha nije na prodaju. Rekao je to generalni direktor crno-bijelih Miloš Vazura.

"Saldanha i bilo koji drugi igrač, a koji je stigao na ljeto, nije na prodaju. Ne pregovaramo s turskim klubom, niti sa bilo kojom drugom ekipom. On 18. januara dolazi na pripreme", poručio je Vazura.

Međutim, turski mediji ističu da iz Partizana ne govore istinu. Oni su saopštili cifru koju beogradski tim traži za svog napadača.

Oglasi

"Partizan želi 10 miliona dolara za Matheusa Saldanhu. Fenerbahče ne želi dati toliko novca, ali ono što je jasno je da Partizanu trebaju pare", riječi su turskih medija.

Iako iz beogradskog velikana poriču da je Saldanha na prodaju, očigledno da je istina zapravo drugačija i da za pravu cifru Partizan definitivno pušta svog ponajboljeg igrača.

Brazilac je u redove crno-bijelog tima stigao proteklog ljeta iz japanskog Jef Uniteda. Plaćen je 1.3 miliona eura i itekako se isplatio.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Saldanha je ove sezone odigrao ukupno 24 utakmice u dresu Partizana i ima učinak od 15 golova i pet asistencija. Partizan je, podsjetimo, vodeći tim prvenstva Srbije nakon prvog dijela sezone.

24-godišnja zvijezda Partizana karijeru je počela u Bahiji. U februaru 2021. godine je otišao u japanski Jef United koji ga je potom posuđivao Bahiji, Rongchengu i Neftchiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi