Radja Nainggolan i Mauro Icardi prekriženi u Interu: "Nisu u planovima trenera"

Marotta potvrdio

Radja Nainggolan i Mauro Icardi prekriženi u Interu: "Nisu u planovima trenera"

Endin Čaušević

Mauro Icardi i Radja Nainggolan su igrači koje bi mnogi timovi rado vidjeli u svojim ekipama, ali ne i Inter.

Naime, direktor Intera, Beppe Marotta, izjavio je danas da će Nainggolan i Icardi gotovo sigurno ovog ljeta napustiti klub jer nisu u planovima Antonija Contea.

Marotta je izjavio da Conte želi graditi ekipu, te da Nainggolan i Icardi nisu profili igrača koje on želi u svom timu. Za Icardija se znalo da sigurno ide, ali su navijači Intera iznenađeni što je Conte prekrižio i Nainggolana.

"Kada gradite neki projek onda vam trebaju pravi profili ljudi. Imali smo priliku da pričamo s njima i s punim poštovanjem smo im objasnili status u ekipi što je najvažnije. Oba igrača znaju da nisu u planovima našeg kluba za novu sezonu", rekao je Marotta i dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To ne znači da oni nisu dobri igrači jer svi znamo o kakvim imenima se radi. Talent može osvajati utakmice, ali ti tim donosi titule. Nama je glavni cilj da napravimo tim i dobru atmosferu i oni nisu u našim planovima".

Mauro Icardi će najvjerovatnije ostati u Italiji jer se povezuje s Juventusom i Napolijem, dok nije poznato gdje će Nainggolan nastaviti svoju karijeru.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi