Petarda Dudićevog Radničkog, navijačima i čelnicima kluba današnja pobjeda je posebna

Prošli su dalje sjajnom partijom i imaju razloga za sreću

Petarda Dudićevog Radničkog, navijačima i čelnicima kluba današnja pobjeda je posebna

S. Mlaćo

Nakon dva vezana poraza u prvenstvu Super lige Srbije, Radnički iz Kragujevca bh. trenera Feđe Dudića danas je upisao važnu pobjedu.

Važnu prije svega zbog samopouzdanja te će Dudić sigurno biti zadovoljan i sretan. U okviru osmine finala Kupa Srbije Radnički je danas ugostio Smederevo i slavio sa čak 5:0.

Radnički je odigrao sjajan meč, posebno u drugom poluvremenu kada je postigao četiri pogotka. U prvom je bilo 1:0, a i jedini strijelac je Vidakov.

U nastavku Radnički dodaje gas, te Čolović pogađa za 46. minuti za 2:0. Osam minuta kasnije na semaforu je pisalo 3:0 i sve je bilo riješeno. Pogodio je Milošević iz voleja.

U 81. minuti za 4:0 pogađa Tomić sa 11 metara, da bi tri minuta kasnije konačnih 5:0 postavio Adžić.

Za navijače Radničkog ova pobjeda je itekako značajna i zbog toga što je ovaj klub prošao dalje u četvrtfinale Kupa poslije više od 20 godina, a drugi put u historiji kluba.

Oglasi

Ranije je Vršac savladao Napredak 1:0 te prošao dalje, a kasnije svoje mečeve igraju Crvena Zvezda, Vojvodina..., dok Partizan igra sutra protiv Grafičara.

Novi Pazar je jučer savladao Inđiju sa 3:2 te također prošao dalje.

Dudić uskoro protiv Partizana 

Radnički iz Kragujevca je u prvenstvu na 11. mjestu, a niz od tri pobjede prekinuo je sa posljednja dva poraza. Ipak, bodova razlika sa timovima koji su bliže gornjem dijelu tabele je itekako mala pa Dudić može biti zadovoljan, posebno ako se zna da je ekipu uzeo 'zakucanu' za posljednje mjesto tablice.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za tri dana Dudić će za rivala imati TSC Bačka Topola, a zatim će u goste Partizanu, lideru na tabeli. Uoči pauze za rivala će kući imati Radnički iz Niša 23.12.

Tada slijedi pauza u Super ligi Srbije. Prvenstvo se nastavlja početkom februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi