Sa Dudićem u stručnom štabu Radničkog od nove sezone još jedan bh. trener
Iz vremena dok su surađivali u FK Sarajevo

Nemaju puno vremena za odmor

Sa Dudićem u stručnom štabu Radničkog od nove sezone još jedan bh. trener

U Kragujevcu su sa nestrpljenjem čekali jučerašnji dan.

Naime, Feđa Dudić je nakon posljednjeg kola sjeo za stol sa čelnicima Radničkog kako bi se pričalo o novom ugovoru. Dudić je dobio ovacije navijača i po povratku ekipe sa utakmice u Beogradu, te je svima bilo jasno da je velika želja istih da i naredne sezone bude na čelu ekipe.

Radnički će po prvi put u historiji igrati Evropu, a Dudić će jučer potpisao jednogodišnji ugovor.

Sa njim će ostati i prvi pomoćnik Adnan Jahić, a tu je od nove sezone i jedno novo ime. Radi se o Jasminu Trnovcu, kondicionom treneru. Trnovac i Dudić su surađivali u Veležu, a zatim i u FK Sarajevo te se dobro poznaju.

Ipak, putevi su im se kasnije razišli. Trnovac je trenutno u Saudijskoj Arabiji kod bh. trenera Rusmira Cvike gdje su ostvarili uspjeh vrijedan svake hvale.

Oglasi

'Mali' klub Al Orobah će naredne sezone igrati u elitnom rangu nogometa u Arabiji.

Niko se tome nije jer je Orobah prošle godine se jedva spasio ispadanja, ali sada su napravili pravo malo čudo.

Ipak, Trnovac neće ostati u Arabiji, već će se priključiti početkom priprema Dudiću te krenuti u nove izazove.

Podsjetimo, Radnički je sezonu završio kao petoplasirani na tabeli, te će igrati drugo pretkolo Konferencijske lige.

Sa priprema za drugi dio sezone će početi 17.06., a početak nove sezone u Super ligi Srbije planiran je za 21.07.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Evropski izazovi počinju 25.07. Radnički će Evropu igrati u Leskovcu, a glavni dio priprema zakazan je na Zlatiboru od 01.07. do 11.07.

Promjena će sigurno biti i u igračkom kadru, a Kragujevčani se žele dodatno pojačati. Nekoliko igrača ističe ugovor, pa će sve biti riješeno u hodu.

Top Komentari

GuiliDamou
Ma Cviko gospodin, odrzao rijec da ce nakon zavrsetka sezone nabit nogom ovoga! Sad ispade on iz Saudije ode u Kragujevac, ode jer ga Cviko ne zeli u staffu…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi