Radović zadovoljan nakon Veleža: Svaku utakmicu igrači moraju dati maksimum

Olimpik neporažen napustio i Mostar

Radović zadovoljan nakon Veleža: Svaku utakmicu igrači moraju dati maksimum

Samir Mlaćo, foto: V. Bernadić

Olimpik se iz Mostara vratio neporažen.

 Vukovi sa Otoke su imali svoje šanse, te lako mogli do punog plijena, ali svakako da mogu biti zadovoljni.

Osvojili su bod na gostujućem terenu kod direktnog konkurenta, te nastavili niz dobrih igara. Dragan Radović, šef struke Olimpika bio je zadovoljan nakon meča.

"Što se tiče same utakmice moramo biti zadovoljni. Igrali smo sa direktnim konkurentom na njihovom terenu, bilo je ovo za nas treća gostujuća utakmica u četiri kola, te smo ostali opet neporaženi. Velež je imao svoj period igre, mi svoj, a možda smo u drugom poluvremenu i bili bliže pobjedi. Mora se svakako uzeti u obzir da je nam je nedostajao veliki broj igrača", jasan je Radović.

Velež je najavljivao sigurnu pobjedu, ali nisu Rođeni baš briljirali. Kao da su se istrošili u prvih 45 minuta, te jednostavno stali.

"Mogu i ja reći da ćemo dobiti Manchester. I mi smo najavljivali da ćemo ići na tri boda, jer vam je dovoljan motiv da igrate protiv Veleža u Mostaru, pred punim tribinama, uz sjajno suđenje. Svi elementi za igru su postojali, samo je još nedostajalo pogodaka".

Olimpik nakon četiri kola ima osam osvojenih bodova, te je jasno da Sarajlije ne žele propustiti priliku da se ove sezone domognu titule prvaka.

"Poprilično sam zadovoljan sa ova četiri kola. Možda malo žalim za prvim kolom, međutim prvo je kolo i tu je uvijek neugodno. Najvažnije je da nemamo poraza, a ja otkako sam došao na klupu Olimpika u ukupno 19 utakmica imam samo dva poraza. I to prvi kada sam došao na dan utakmice sa Metallegheom, te zadnje kolo prošle sezone protiv Rudara kada je već sve bilo jasno".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu Olimpik igra novi derbi. Na Otoku dolazi neugodna Zvijezda koja je sjajno otvorila novu sezonu.

"Igramo kući i idemo na tri boda. Prvo ćemo analizirati ovaj meč, dobro se spremiti i idemo po pobjedu. Poenta je da igrači shvate da se svaki protivnik može dobiti, ali da se na svakoj utakmici mora dati maksimum", dodao je iskusni stručnjak na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Anel21
A usa djikane
16 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti