Uzeo loptu, pretrčao cijeli teren, bacio protivnika na zadnjicu i postigao gol za Puskas nagradu

Rafa Silva kao nekad Maradona

Uzeo loptu, pretrčao cijeli teren, bacio protivnika na zadnjicu i postigao gol za Puskas nagradu

Eldar Ganibegović

Benfica je jučer u 27. kolu portugalske lige s 2:1 savladala Estoril.

Nakon prvih 45 minuta rezultat na semaforu glasio je 1:0, a gol je u 34. minuti postigao Rafa Silva. I to kakav gol.

Estoril je imao korner, loše su ga izveli, Rafa Silva uzima loptu kod svog šesnaesterca, pretrčava s njom cijeli teren, baca jednog od trojice čuvara na zadnjicu i postiže gol za svoje ekipe.

Ovaj gol vrlo lako bi se mogao naći i u konkurenciji za Puskas nagradu, odnosno nagradu koja se dodjeljuje za najbolji gol godine.

Na otvaranju drugog poluvremena Ramos je udvostručio vodstvo domaćina, a počasni gol Estoril je preko Francoa postigao u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica je treća na tabeli sa 61 bodom, dok je Estoril sedmi s 34. U narednom kolu Benfica gostuje kod 4. Brage, a Estoril dočekuje Vizelu.

Inače, za 28-godišnjeg Rafu Silvu ovo je bio 12. gol u sezoni na 42. utakmici, a ima i čak 17 asistencija u svim takmičenjima, od čega 16 u ligi. 

Top Komentari

celikze
Svaka cast.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi