Milan iskoristio bolnu tačku Rafaela Leaa i nagovorio ga da produži ugovor za još tri godine!

Dogovor je postignut

Milan iskoristio bolnu tačku Rafaela Leaa i nagovorio ga da produži ugovor za još tri godine!

Eldar Ganibegović

Milan je prošle sezone nakon 11 godina postao prvak Italije. Glavni igrač tima sa San Sira bio je Rafael Leao na tom putu, a sada bi upravo on mogao koštati taj klub pravo bogatstvo, no ti će za Milan značiti i njegov ostanak.

Rafael Leao, 23-godišnji reprezentativac Portugala, je najtraženiji igrač Milana, ali čelnici tima sa San Sira odahnuli su nakon posljednjih razgovora s njim.

Vezni fudbaler je bio ubijeđen da potpiše produžetak ugovora nakon što je Milan garantovao da će da plati ogromnih 19 miliona eura kazne koju Portugalac duguje svom bivšem klubu, Sportingu iz Lisabona.

Rafael Leao je također usmeno prihvatio nove uslove ugovora, objavio je novinar Matteo Moretto, koji tvrdi da će veznjak postati jedan od najplaćenijih igrača u timu.

Prošle jeseni Milan je predložio četiri puta veću platu, sa 1,5 miliona eura na šest miliona, ali tada nije prihvatio i tražio je osam miliona.

U međuvremenu, za njega je najviše zainteresovan bio Chelsea, koji je u novembru 2022. bio spreman da plati 120 miliona eura, no tada je Milan tražio 150 miliona, koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Oglasi

Sada su se Milan i Leao dogovorili, a njegova plata bi trebala biti oko 7 i po milion eura, uključujući i bonuse.

Rossoneri su požurili da sada završe pregovore i ne čekaju do ljeta, kada Leao ulazi u posljednju godinu ugovora. Novi ugovor stupa na snagu u julu 2023. godine, te će trajati do juna 2026.

Leao tih 19 miliona eura kazne koju mora da plati Sportingu, duguje nakon što je 2018. godine bez dozvole portugalskog kluba prešao u Lille.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tu odluku je tada donio zbog panike koja je zahvatila cijeli tim Sportinga jer su igrače napali navijači u trening kampu, a neki fudbaleri su se čak i teže povrijedili. Tada je zaključio da je njegova sigurnost ugrožena, pa je napustio klub. 

Godinu dana kasnije, Lille je prodao Rafaela Leaa Milanu za 35 miliona eura. Sporting je tražio mnogo veći iznos, ali je CAS donio presudu da Sportingu pripada 16 i po miliona eura na koliko je Leao tada procijenjen, plus oko tri miliona kao obeštećenje. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti