"Išao sam tamo u šoping i ne sviđa mi se vrijeme, odlazak nema veze sa transferom"
FOTO: EPA

Demantovao glasine

"Išao sam tamo u šoping i ne sviđa mi se vrijeme, odlazak nema veze sa transferom"

Haris Zilić

Portugalac Rafael Leao jedan je od najbitnijih fudbalera AC Milana. Ovaj 23-godišnji napadač briljira u dresu Rossonera i stigao je na radar vodećih evropskih klubova.

Glasina je dosta koji kruže, a čini se da su u prvom redu londonski klubovi.

Portugalca žele vidjeti Arenal i Chelsea, a nedavno je reprezentativac Portugala viđen na ulicama Londona, što je odmah pokrenulo razne glasine.

Naravno, Leao je odmah reagovao i sve demantovao.

"U Londonu sam bio u šopingu. Iskoristio sam odmor da malo obiđem grad da vidim kakva je kultura hrana. Igramo revanš protiv Tottenhama pa me zanimalo šta nas tamo čeka. Vrijeme mi se recimo ne sviđa i klima", rekao je Leao i dodao:

"U Milanu sam sretan i moj odlazak u London nema veze sa transferom."

Oglasi

Leao je također istakao da je Seria A slabija od Premiershipa, ali da to nekada zna biti mač sa dvije oštrice.

"Seria A nije na nivou kao ranije to svi znaju. Premiership je najjača liga i odlazak tamo može biti opasan bez obzira koliko dobar igrač bili. To je potpuno novi stil fudbala."

Portugalac trenutno ima vrijednost od 85 miliona eura, a sa Porutgalom je igrao na Mundijalu koji je krajem prošle godine održan u Kataru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U redove Milana došao je iz Lillea u augustu 2019. godine za 15 miliona eura. Prije toga prošao je sve kategorije lisabonskog Sportinga.

Za reprezentaciju Portugala skupio je 16 nastupa i postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi