Historijska odluka u Engleskoj: Svi igrači Chelseaja su na prodaju!

Na ljeto bilo ko može da ide

Historijska odluka u Engleskoj: Svi igrači Chelseaja su na prodaju!

E. Ganibegović
Teme:

Poznato je koliko je Chelsea zadnjih godina uložio u dovođenje igrača i koliko mu se to nije vratilo na terenu. Sada je donesena velika i historijska odluka - na ljeto je na prodaju bilo koji igrač.

Chelsea je klub koji je u posljednje vrijeme napravio najgore rezultate uzimajući u obzir novac koji je uložio u ekipu. Ona će sada polako krenuti da se osipa.

Nakon što je 2021. godine osvojio Ligu prvaka, krenuo je pad Chelseaja. Krenuo je on i zbog odlaska Romana Abramovicha koji je morao napustiti klub nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Bez obzira na to što je uloženo preko milijardu eura u sklapanje ekipe, Chelsea pravi katastrofalne rezultate. Sada će ta ekipa polako da se otpisuje.

Prema pisanju britanskih medija, Chelsea će morati na ljeto prodati igrače za najmanje 330 miliona eura, kako bi izbjegao sankcije vezane za finansijski fer-plej.

Kako je razlika između primanja i prihoda od transfera veoma neuravnotežena, čelnici kluba su usvojili drastičnu odluku - bilo koji igrač je na prodaju na ljeto.

Oglasi

Jasno, to ne znači da će Chelseajeva svlačionica ostati prazna, ali Plavci su spremni prihvatiti odlazak bilo kojeg igrača, bez obzira na njegovo ime ili važnost za menadžera Mauricija Pochettina.

Chelsea bi se u idealnom slučaju htio riješiti 15 igrača iz ekipe koja ima ukupno njih 30, ne računajući mlade igrače na posudbama. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je prvi put u gistoriji kluba sa Stamford Bridgea da je usvojena takva politika, a ovo je lista 15 igrača koji u svakom momentu mogu da idu:

Thiago Silva
Raheem Sterling
Conor Gallagher
Romelu Lukaku
Hakim Ziyech
Lewis Hall
Ian Maatsen
Kepa Arrizabalaga
Noni Madueke
Carney Chukwuemeka
Malang Sarr
Trevoh Chalobah
Marc Cucurella
David Datro Fofana
Armando Broja

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti