Rahimić: Zasluženo smo slavili u Bihaću

Trener Veleža

Rahimić: Zasluženo smo slavili u Bihaću

Prvu proljetnu pobjedu u 1. ligi FBiH fudbaleri Veleža su ostvarili jučer u Bihaću nad Jedinstvom (2:1). 

Izabranici Ibre Rahimića su, nakon domaćeg remija protiv Travnika, shvatili da moraju u Bihaću uzeti puni plijen ukoliko misle krenuti prema gore, a na kraju se pokazalo da Jedinstvo nije nepremostiva prepreka. Rođeni su protiv Jedinstva slavili sa 2:1 golovima Denisa Zvonića iz 78. i 85. minute. 

"Mislim da smo zasluženo pobijedili Jedinstvo. Iako je Jedinstvo prvo došlo do vodstva, mi smo bili bolji tokom čitave utakmice i to se na kraju isplatilo. Još na poluvremenu sam vidio da možemo ostvariti pobjedu. Jedinstvo je kasno startalo sa pripremama i kod njihovih igrača se osjetila nespremnost, što smo znali iskoristiti kada su padali pred sami kraj", kazao nam je Rahimić i dodao:

"Velež ima najmlađu ekipu u ligi i ne treba napominjati koliko će ova pobjeda značiti igračima." 

Rahimić smatra da je duel u Bihaću opravdao derbi starih rivala.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ambijent je bio lijep, bilo je publike na stadionu. Malo mi je žao zbog stanja u kojem se Jedinstvo nalazi. Bihać kao grad zaslužuje da ima premijerligaša, međutim da bi se stvari posložile potrebno je još dosta posla. Kako će klub dalje funkcionisati, ne znam, ali ponavljam, bilo bi mi drago da se Jedinstvo vrati tamo gdje pripada", podvukao je Rahimić. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi