Kovačević izgubio mjesto među stativama: Na golu Rakowa 18-godišnji Trelowski

Bivši golman Sarajeva na klupi za rezerve

Kovačević izgubio mjesto među stativama: Na golu Rakowa 18-godišnji Trelowski

A. Beganović

U zaostalom susretu 4. kola poljske Ekstraklase Rakow za kojeg nastupa nekadašnji golman Sarajeva Vladan Kovačević remizirao je sa Radomiakom (2:2), a bh. čuvar mreže utakmicu je posmatrao sa klupe za rezervne igrače.

Nekadašnji golman Sarajeva drugu utakmicu zaredom u šampionatu je na klupi za rezervne igrače, a mjesto među stativama zauzeo je mladi 18-godišnji Kacper Trelowski koji se našao i na spisku selektora mlade reprezentacije Poljske.

Rakow, koji je u ovom meču imao ulogu favorita, bolje je otvorio meč i u 6. minuti je preko Lopeza sa bijele tačke stigao do prednosti. No, 17 minuta kasnije Maurides stvari vraća na početak.

Sa 1:1 se otišlo na odmor da bi Maurides svojim drugim pogotkom u 72. minuti donio prednost gostima, a sedam minta kasnije Musiolik je pogodio za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Rakow uz utakmicu manje ima 15 osvojenih bodova i nalazi se na 5. mjestu tabele. Lech je vodeći sa 18 bodova. S druge strane Radomiak se nalazi na 9. mjestu sa 11 osvojenih bodova.

U narednom kolu Rakow našeg Vladana Kovačevića na domaćem terenu će snage odmjeriti sa Wartom.

Top Komentari

enko
Ja i.
0 4
crnoicrveno
Pa kako kad "fantasticno" brani cccc
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi