Rakow ubjedljiv na gostovanju, Kovačević van stroja zbog povrede
Foto: Rakow/Twitter

Slavili sa 3:0

Rakow ubjedljiv na gostovanju, Kovačević van stroja zbog povrede

E. Čaušević

Fudbaleri Rakowa danas su u gostima porazili ekipu Stal Mielcea sa 3:0 u meču osmog kola poljske Ekstraklase.

Rakow je dobro ušao u ovu sezonu i uspio je da dođe do nova tri boda, te su već četiri utakmice bez poraza.

Bh. golman Vladan Kovačević propustio je današnji meč svoje ekipe zbog povrede, ali srećom po poljski tim to se nije odrazilo na ovu ekipu koja je uspjela da dođe do sigurne pobjede.

U prvom poluvremenu bilo je nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali golova nije bilo. Ipak, Rakow je u nastavku meča uspio da dođe do pobjede.

Gosti su do prednosti došli u 58. minuti kada je Lopez zabio pogodak iz slobodanjaka, te je iskoristio očajnu reakciju domaćeg golmana.

No, samo deset minuta kasnije Rakow je ostao s igračem manje. Sturgeon je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i otišao je ranije pod tuš. Ali, to nije poremetilo Rakow koji je do kraja meča zabio još dva gola.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Gosti su na 2:0 povisili u 80. minuti preko Gutkovskisa, dok je konačnih 3:0 za Rakow postavio Wdowiak u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Rakow je trenutno šesti sa 11 bodova, ali i dvije utakmice manje u odnosu na rivale. S druge strane, Stal Mielec je na 13. mjestu sa osam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi