Na semaforu 95. minuta, navijači Rakowa slave tri boda, a onda je Vladan Kovačević ostao "ukopan"

Spektakularan gol za Ruch zabio Moneta iz vojela

Na semaforu 95. minuta, navijači Rakowa slave tri boda, a onda je Vladan Kovačević ostao "ukopan"

Endin Čaušević

Fudbaleri poljskog Rakowa danas su na svom terenu remizirali protiv Rucha u meču 26. kola Ekstraklase sa 1:1, a utakmicu je obilježio detalj iz 95. minute kada je postignut nevjerovatan gol kojeg je nekadašnji golman Sarajeva, Vladan Kovačević, ispratio samo pogledom.

Rakow ove sezone igra zaista u veoma dobroj formi i nalazi se u borbi za titulu u Poljskoj, no ovaj tim danas je imao veliki i neočekivan kiks na svom terenu.

Ekipi Rakowa gostovao je Ruch koji je inače pretposljednji na tabeli, te se činilo da tri boda sigurno ostaju domaćem timu, no to se na kraju nije desilo.

Rakow je odlično otvorio utakmicu i ništa nije slutilo da će ostati bez pobjede. Domaći su poveli već u 14. minuti kada je Ante Crnac zabio pogodak za 1:0 i veliko slavlje navijača Rakowa.

Rezultat se nije mijenjao sve do posljednjih sekundi utakmice. Činilo se da će Rakow da pobijedi i s tri boda se približi lideru na tabeli, no igrači Rucha su u 95. minuti utišali domaće navijače i došli do remija.

U sudijskoj nadoknadi Ruch je u posljednjoj minuti došao do prekida, a tada su skoro svi igrači gostujućeg tima bili u kaznenom prostoru Rakowa i to im se isplatilo jer su došli do pogotka.

Oglasi

U centru pažnje našao se Lukasz Moneta koji je nakon jedne odbijene lopte na spektakularan način "uhvatio volej" i loptu poslao u mrežu Vladana Kovačevića za 1:1 i totalni muk na stadionu.

Iako je kazneni prostor bio skoro pun Moneta je zaista fantastično zahvatio loptu, a nekadašnji golman Sarajeva je samo pogledom mogao da isprati ovaj majstorski pogodak.

Gol Moneta bacio je u očaj domaće igrače i navijače, a o ovom voleju će se sigurno dugo pričati. Spektakularan pogodak koji je Ruchu donio bod na teškom gostovanju možete POGLEDATI OVDJE.

Rakow je treći na tabeli sa 45 bodova i ima šest bodova manje od lidera Jagiellonije, te sigurno da je ovo veliki kiks u borbi za titulu prvaka Poljske.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

S druge strane za Ruch je ovo možda i posljednji voz u borbi za opstanak. Ovaj tim je pretposljednji sa 19 bodova i ima pet bodova manje od Korone koja je na mjestu koje garantuje opstanak u društvu najboljih.

Top Komentari

linnamaync
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim-----> use.my/hralfa
0 0
Delegat
Jbt on vise kome je izdajnik interesantan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi