Ne tako davno čarolijom je svoj tim odveo do Lige prvaka, sada je "drugi čovjek"

Značajna promjena imidža

Ne tako davno čarolijom je svoj tim odveo do Lige prvaka, sada je "drugi čovjek"

A. Čaušević

Neki igrači nestankom sa velike scene polako padnu u zaborav i nisu toliko u centru pažnje. Vrlo često i promjene imidž pa na neki način postanu neprepoznatljivi.

Među igračima koji su značajno promijenili imidž je i čovjek koji je na neki način svojom čarolijom omogućio velikanu da osvoji Ligu prvaka.

Bila je 2012. godina kada je fenomenalnim lobom utišao 90.000 protivničkih navijača i zauvijek ušao u srca navijačima kluba u koji je uvijek dobrodošao.

Riječ je o brazilskom veznjaku Ramiresu koji je zabio Barceloni na Nou Campu u polufinalu i dao značajan doprinos da se Chelsea plasiran u finale Lige prvaka.

Ramires zbog suspenzije nije igrao u finalu protiv Bayerna, ali je svojim igrama te sezone potpuno zasluženo osvojio medalju prvaka Evrope.

Oglasi

Još četiri godine je nosio dres Plavaca da bi u januaru 2016. godine otišao u Kinu kada je ta zemlja novcem počela privlačiti zvijezde iz Evrope.

Na Dalekom istoku je zaradio ogroman novac i prije tri godine se vratio u rodni Brazil. Potpisao je za Palmeiras, ali je ubrzo raskinuo ugovor te je već neko vrijeme bez kluba.

U međuvremenu ovaj 35-godišnjak je značajno promijenio imidž. Pustio je kosu i bradu te je neprepoznatljiv za mnoge u odnosu na period kada je igrao u Evropi.

Kada je igrao za Plavce glava mu je uglavnom bila obrijana, dok i nije nosio bradu. Sada je situacija drugačija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ramires je za vikend poslao poruku podrške Chelseaju uoči finala FA Cupa kada su mnogi ostali u čudu i nisu vjerovali da je u pitanju isti čovjek.

Brazilski veznjak je na Stamford Bridge stigao iz Benfice za 22 miliona eura. U Londonu je osvojio Premiership, FA Cup, Ligu prvaka i Europa ligu uz odigran 251 meč i postignuta 34 gola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi