Ima samo 24, a karijera mu je već označena tragičnim promašajem - To neće zaustaviti veliki transfer

Kolo Muani u PSG-u

Ima samo 24, a karijera mu je već označena tragičnim promašajem - To neće zaustaviti veliki transfer

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG blizu je realizacije još jednog sjajnog transfera. Novi igrač velikana s Parka Prinčeva trebao bi postati Randal Kolo Muani s kojim je već dogovorena saradnja.

PSG je ovog ljeta u centru pažnje fudbalske javnosti. Razlog je naravno kompletna situacija s Kylianom Mbappeom i njegovim ugovorom, pa transferi koje odrađuje rukovodstvo kluba su u drugom planu.

Francuski šampion ovog ljeta je doveo Manuela Ugarte, Lucasa Hernandeza, Kang-In Leeja, Marca Asensija, Xavija Simonsa, Milana Skrinara i Arnau Tenasa, a ubrzo bi u klub trebao stići u Ousmane Dembele.

Neće se u Parizu zaustaviti na tome. Novo ime na Parku Prinčeva postat će i reprezentativac Francuske Randal Kolo Muani koji je već dogovorio sve uslove oko dolaska u PSG.

Ovaj 24-godišnjak trenutno je član Eintrachta iz Frankfurta. Njemački klub za njega traži 100 miliona eura i PSG kreće u pregovore o smanjenju cijene.

Oglasi

Licitacija s ponudama je počela. PSG neće previše štediti jer imaju prostora za plaćanje pojačanja, pa neće biti iznenađenje ako francuski reprezentativac uskoro pojača pariškog velikana.

Randal Kolo Muani je od 2022. godine član Eintrachta. Odigrao je 46 utakmica i postigao je 23 gola. Prethodno je nastupao za Bolougne i Nantes.

Mnogi međutim smatraju da je cijena od 100 miliona eura za njegove usluge prevelika i da je 24-godišnji napadač precijenjen.

Randal Kolo Muani je i standardan član reprezentacije Francuske u posljednjih godinu dana. Odigrao je devet utakmica za Trikolore i zabio je jedan gol.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, ono po čemu će se pamtiti je promašen zicer u posljednjim sekundama finala Svjetskog prvenstva protiv Argentine i to će ga vječno proganjati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi