Ranieri ima recept: Za čistu mrežu - McDonald's!

Engleski tim u krizi

Ranieri ima recept: Za čistu mrežu - McDonald's!

Italijanski strateg Claudio Ranieri prije nekoliko dana naslijedio je Slavišu Jokanovića na klupi Fulhama.

Rezultati koje Fulham bilježi u ovoj sezoni su ispod svih očekivanja, a londonski tim će iz letargije pokušati izvaditi iskusni Ranieri, koji je 2016. godine vodio Leicester do titule u Premier ligi.

Premda situacija na tabeli ne ulijeva mnogo optimizma, Ranieri je uvjeren da Fulham ima potencijal i da može ostati u ligi, a kako bi se ostvario zacrtani cilj odlučio je i dodatno motivisati igrače. Svaki put kada Fulham sačuva svoju mrežu igrače će voditi u - McDonalds.

"U Leicesteru sam igrače motivisao pizzom, to sada nije dovoljno. Sada kad ne primimo gol igrače ću odvesti u McDonalds", kazao je Ranieri.

Ranieri u Engleskoj već ima nadimak čudotvorac...

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne, ne... Menadžer sam kao i svaki drugi. Ono što se dogodilo s Leicesterom je bio bonus, bajka koju treba zaboraviti, sada ne razmišljam o čudima. Moramo misliti da je pred njima dosta bitaka i da budemo zajedno spremni. Klub, igrači, navijači..., svi moramo biti zajedno", istakao je Italijan.

Fulham je trenutno na dnu tabele sa jednom pobjedom u 12 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi