Ranieri o krizi Fulhama: "Ne mogu da vjerujem..."

Naslijedio Slavišu Jokanovića

Ranieri o krizi Fulhama: "Ne mogu da vjerujem..."

Rukovodstvo engleskog premierligaša Fulhama poslije serije loših rezultata odlučilo je smijeniti dosadašnjeg trenera Slavišu Jokanovića.

Fulham se nakon 12 odigranih kola nalazi na dnu tabele i predstoji mu grčevita borba za opstanak, a zadatak da izvuče tim iz letargije dobio je Claudio Ranieri koji je 2016. godine vodio Leicester do titule. 

"Nadam se da ćemo na kraju ove sezone biti bezbjedni i da ćemo onda pratiti put koji želi naš predsjednik, a to je da rastemo", istakao je Ranieri.

Priznaje da nije očekivao da će se Fulham naći u ovakvoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jokanović je bio dobar igrač, a dobar je u trenerskom poslu. Ove sezone ne mogu da vjerujem šta se desilo, jer Fulham ima veoma kvalitetan tim."

Posljednji angažman Ranieri je imao u Francuskoj, tačnije u Nantesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi