Ranieri otkrio da ima neke nove zamisli, šta će na to reći Džeko?

Novi trener Rome mijenja sastav

Ranieri otkrio da ima neke nove zamisli, šta će na to reći Džeko?

Italijanski strateg Claudio Ranieri stigao je na klupu Rome po drugi put prije nekoliko dana.

On će sutra navečer ponovo imati priliku da vodi Vučicu, a protivnik će u okviru italijanske Serije A biti Empoli.

Tim povodom Ranieri je govorio na press konferenciji, a između ostalog se dotakao nekih taktičkih zamisli koje namjerava primjeniti na samom početku novog mandata.

Nekadašnji trener Leicester Cityja govorio je o Edinu Džeki kojem namjerava dati neku novu ulogu. Dijamanta smo do sada navikli viđati samog u napadu Rome, ali Ranieri to namjerava promijeniti. Novi strateg Rimljana želi uz Džeku u napadu vidjeti i Schicka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da Schick i Džeko trebaju igrati zajedno. Vidio sam kod Schicka odlučnost i trud kada je ušao protiv Porta. On ima izuzetan kvalitet, tempo i tehniku. Uvjeren sam da kada probije led, što će učiniti vrlo brzo, navijači će se zaljubiti u njega", rekao je Ranieri.

Inače, Dijamant neće biti u prilici da igra na sutrašnjoj utakmici protiv Empolija obzirom na suspenziju zbog žutih kartona.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Poslo si Fulham u drugu ligu i sad pametujes!!! Nemogu se izvuci da pobijede svih osam utakmica koliko je ostalo. I sad, ti spasitelj sezone. Malo sutra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije