Ranieri startao pobjedom: Mitrović je fantastičan

Oduševio ga srbijanski napadač

Ranieri startao pobjedom: Mitrović je fantastičan

Italijan Claudio Ranieri pobjedom je debitovao na klupi Fulhama.

Ranieri je kormilo londonskog kluba preuzeo uslijed serije loših rezulata, a niz poraza prekinut je jučer u meču 13. kola u kojem je Fulham kao domaćin slavio nad Southamptonom rezultatom 3:2.

Dva od tri pogotka bila su djelo Aleksandra Mitrovića kojeg je Italijan posebno hvalio nakon utakmice, istakavši, između ostalog, kako se radi o jednom od najboljih napadača u Evropi.

"Prva utakmica i pobjeda. Sviđa mi se način na koji je momčad igrala, ali polako, moramo još dosta da radimo. Veoma sam sretan, postigli smo tri sjajna pogotka. Bilo je zaista odlično. Posebno me oduševio Mitrović koji je fantastičan golgeter", kazao je Ranieri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premda situacija na tabeli ne ulijeva previše optimizma, Ranieri vjeruje da momčad ima potencijal i da može ostati u ligi. Stoga je odlučio dodatno motivisati igrače. Svaki put kad Fulham sačuva svoju mrežu netaknutom igrače će voditi - McDonald's.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi